Mihai Fifor : Guvernul Cîțu trebuie demis mâine în urma moțiunii de cenzură. Orice zi în plus cu guvernul actual înseamnă mai multă sărăcie și hoție

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on iunie 28, 2021 with No Comments

“Orice parlamentar responsabil, indiferent de orientarea sa politică, poate prin votul său să oprească afundarea României în austeritate cronică, într-o succesiune de crize economice și sociale devastatoare pentru marea majoritate a populației

Principalele motive pentru care Guvernul Cîțu trebuie demis:

1. Încălcarea promisiunilor privind majorarea alocațiilor;

2. Eșecul PNRR;

3. Programul de austeritate asumat pentru un nou împrumut împovărător;

4. Datorii uriașe fără niciun beneficiu pentru România.

Dar sa le luam pe rând:

Minciunile repetate și bătaia de joc la adresa copiilor și a familiilor în privința alocațiilor.

Este de neiertat modul de-a dreptul obscen în care actuala putere sfidează și se încurcă în propriile minciuni, cum încalcă repetat nu doar angajamentele ci și dispozițiile legale pe care ea însăși le-a emis. Nu este admisibil pentru un guvern, decât dacă este iresponsabil, să justifice neaplicarea legii în vigoare pe motiv că nu are bani! Dacă nu știe ori nu poate trebuie să plece!

Eșecul lamentabil în privința PNRR. Guvernul Cîțu a reușit să facă România de râs în UE.

Este mai mult decât evidentă incompetența și superficialitatea actualului Executiv, care, nici după trei încercări, n-a fost capabil să prezinte un Plan Național de Redresare și Reziliență care să respecte criteriile și să fie aprobat de Comisia Europeană.

Multe țări din UE au deja PNRR-urile aprobate: Portugalia, Spania, Grecia, Danemarca, Luxembourg, Austria, Slovacia, Letonia, Germania, Italia, Belgia.

Se prefigurează că România va fi ultima țară din UE care va avea PNRR-ul aprobat, undeva prin luna Octombrie, ceea ce înseamnă că niciun euro din avansul preconizat, de aproximativ 1,9 miliarde de euro, nu va ajunge-n țară anul acesta.

Austeritatea severă pe care o pregătesc României.

Guvernul Cîțu, cu inconștiență și iresponsabilitate, angajează noi împrumuturi uriașe – 15 mld euro – PNRR, plus alte zeci de miliarde de pe piața internațională – cu prețul instituirii unei austerități de-a dreptul criminale, mult mai dură decât cea din 2010 când o altă guvernare de dreapta – Băsescu-Boc – a tăiat salariile și pensiile.

Și este cu atât mai gravă această politică de austeritate dementă asumată de guvernul Cîțu drept condiție pentru a lua alte împrumuturi, cu cât s-a făcut deja proba că nu mai puțin de 31 de miliarde de euro împrumutate în ultimul an n-au adus niciun progres, nicio dezvoltare, nicio bunăstare.

Au fost risipite nimeni nu știe unde și cum pentru că guvernul a refuzat explicațiile.

Împrumuturile nebunești care au îndatorat România pentru 100 de ani.

Cîțu a împovărat România cu 44,3 de miliarde de euro, din aprilie 2020, până-n aprilie 2021.

Adică peste 1.300 de euro în fiecare secundă și ritmul se amplifică, fără ca cineva să explice, oficial, pe ce se irosesc aceste împrumuturi gigantice.

Nu cresc salariile, nu cresc pensiile, nu cresc alocațiile, nu se dezvoltă infrastructura, nu se fac investiții! ” afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

No Comments

Comments for Mihai Fifor : Guvernul Cîțu trebuie demis mâine în urma moțiunii de cenzură. Orice zi în plus cu guvernul actual înseamnă mai multă sărăcie și hoție are now closed.