Mihai Fifor: „CCR a dat o palmă grea Guvernului Orban și a făcut dreptate pentru sute de mii de români“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on februarie 13, 2020 with No Comments

Curtea Constituțională a admis sesizarea PSD privind neconstituționalitatea angajării răspunderii pe legea care modifica OUG 114. Decizia CCR pune capăt jocului de angajare a răspunderii pe care l-a practicat Guvernul Orban. Guvernul PNL va trebui să țină cont, cu adevărat, de regulile statului de drept, care până acum a fost folosit doar ca o lozincă de către PNL.

„Curtea Constituțională a dat, astăzi, o palmă grea Guvernului Orban, care nu va mai putea să-și asume, pe viitor, răspunderea pentru legi care se află în dezbaterea Parlamentului. Această decizie face, totodată, dreptate pentru 300.000 de familii care aveau de suferit în urma modificărilor inițiate de Guvernul PNL. Sunt 300.000 de angajați în administrația publică locală al căror salariu se raportează la salariul viceprimarului. Dacă salariul viceprimarului nu crește măcar în raport cu inflația, atunci 300.000 de familii au de suferit.

PNL a încercat să intoxice opinia publică. Au pus înghețarea salariilor demnitarilor la pachet cu cadourile făcute băncilor și giganților din sistemul energetic, astfel încât dacă cineva se atingea de această lege să iasă la atac că se majorează salariile demnitarilor. Adevărul e că legea prin care se modifica OUG 114 dădea o gaură mare la buget, prin renunțarea la cei 1,5 miliarde lei care ar fi provenit din taxele pe activele bancare și taxa de 2% din sectorul energetic.

În plină procedură de deficit excesiv declanșată de Comisia Europeană, Guvernul PNL renunță la 1,5 miliarde care ar fi venit din taxele pe active bancare și taxa de 2% din sectorul energetic impuse de OUG 114, iar pe de altă parte îngheață salariile bugetarilor. Avem de a face cu încă o dovadă a politicii pe care acest partid o duce împotriva românilor, refuzând creșteri de pensii, salarii sau alocații, și în folosul giganților din energie sau sistemul bancar, cărora le face cadouri pe bandă rulantă“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Mihai Fifor: „CCR a dat o palmă grea Guvernului Orban și a făcut dreptate pentru sute de mii de români“ are now closed.