Memoriu la Ministerul Agriculturii pentru deblocarea situaţiei de la Camera Agricolă a judeţului Arad

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on iulie 10, 2013 with No Comments

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a avut o alocuţiune la finalul şedinţei extraordinare de Consiliu Judeţean în care a cerut sprijin consilierilor Partidului Conservator pentru a interveni la ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru deblocarea situaţiei de la Camera Agricolă a judeţului Arad. Această instituţie este în imposibilitatea de a funcţiona normal din cauza neplăţii drepturilor salariale, precum şi a existenţei unor restanţe considerabile pentru cheltuielile curente.

„Această instituție, finanțată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Legea Bugetul de Stat,  se confruntă cu o situaţie fără precedent: lipsa fondurilor pentru plata salariilor și desfășurarea activității. Le-am înmânat acest memoriu consilierilor Partidului Conservator, dar îl trimitem şi pe cale oficială la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale“, afirmă Nicolae Ioţcu.

În cadrul actualei Camere Agricole Judeţene Arad îşi desfăşoară activitatea 18 angajaţi, dintre care 13 specialişti asigură asistenţă de specialitate în teritoriu. Angajaţii acestei instituţii nu şi-au primit drepturile salariale pentru lunile aprilie, mai şi iunie 2013. Veniturile proprii realizate în anul 2012 sunt în valoare de 90.900 lei, din care venituri din proiecte 19.500 lei şi venituri din cursuri de calificare 71.400 lei. Bugetul comunicat prin adresa nr. 123441/2013 a alocat Camerei Agricole a județului Arad suma de 239.000 lei, sumă care a asigurat funcționarea normală a instituției pentru patru luni. Doar plata drepturilor salariale ale personalului Camerei Agricole Judeţene Arad în perioada aprilie-iunie 2013, se ridică la suma de 180.000 lei, și, de asemenea, există  restanțe la furnizori în sumă de 3.771 lei (telefoane  suspendate, neplată facturi de service etc.), deficienţe care fac imposibilă desfășurarea activității în condiţii normale a instituţiei.

Prin  neplata drepturilor salariale în această perioadă, Direcţia de Finanţe Publice Arad urmează să calculeze majorări de întârziere şi penalităţi pentru contribuţiile salariale neplătite la timp şi emiterea de titluri executorii pentru acestea. Neplata drepturilor salariale în această perioadă cauzează dificultăţi în activitatea profesională a salariaţilor Camerei Agricole Judeţene Arad.

No Comments

Comments for Memoriu la Ministerul Agriculturii pentru deblocarea situaţiei de la Camera Agricolă a judeţului Arad are now closed.