Raportul de activitate al celor doi deputați PNL Arad, Glad Varga și Sergiu Bîlcea

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on martie 25, 2021 with No Comments

 

Deputatul PNL Glad Varga a prezentat raportul de activitate pentru primele trei luni ale celui de-al doilea mandat de deputat.

 „Mediul sănătos și susținerea antreprenoriatului sunt prioritățile mandatului. Se poate observa o continuitate în demersurile pe care le realizez ca deputat, cu un accent pus pe politicile și legislația care trebuie să conducă la un mediu sănătos. Avem multe lucruri de făcut pentru a îmbunătăți legislația, pentru a transpune legislația în practică, pentru educație ecologică, pentru a trece la mijloace de transport nepoluante, pentru a proteja mai eficient pădurile, mediul. Demersurile mele se înscriu în această direcție, lucrez la proiecte legislative, sunt un partener al instituțiilor care implementează proiectele de mediu. Deși suntem la guvernare, nu sunt un interlocutor comod pentru domnul Barna Tánczos, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, nici pentru alte instituții care se ocupă cu problemele de mediu. Declarațiile politice susținute și întrebările adresate ministrului mediului exprimă preocuparea mea pentru îmbunătățirea politicilor de mediu. Este responsabilitatea mea să exercit activități de control parlamentar, să atrag atenția atunci când constat deficiențe și să lucrez pentru soluții mai bune pentru a depăși problemele. O prioritate a mandatului de deputat este susținerea antreprenoriatului. Am convingerea că putem ajunge la un nivel de trai mai bun prin dezvoltarea economiei, susținerea inițiativei private. În condițiile pandemiei, este nevoie de sprijin pentru mediul de afaceri, puternic afectat. În acest sens, am cerut deblocarea programelor de susținere pentru întreprinzători. Am susținut toate proiectele și inițiativele favorabile Aradului, sunt în contact cu administrația locală și un partener al dezvoltării locale. Alături de colegii din PNL, am votat un buget responsabil pentru România, orientat spre investiții și o legislație care anulează privilegii, mă refer la pensiile speciale pentru parlamentari”, a declarat deputatul Glad Varga.

Deputatul Sergiu Bîlcea a prezentat un raport de activitate, la trei luni după preluarea mandatului de deputat de Arad.

 „Proiectele Aradului sunt o prioritate pentru care lucrez din primele zile ale mandatului. Mi-am propus o activitate transparentă, cetățenii au dreptul să știe care este activitatea noastră în Parlament. Deși orice început presupune o perioadă de acomodare, am încercat să trec foarte repede la treabă. Proiectele Aradului sunt o prioritate pentru care lucrez din primele zile ale mandatului. Experiența în administrația locală m-a ajutat să am o viziune clară asupra etapelor pe care trebuie să le urmăm. Am început cu întrebările adresate miniștrilor cu privire la stadiul unor proiecte, însoțite bineînțeles de argumente care să arate că acestea sunt importante pentru arădeni și trebuie să realizate cât mai repede. Astfel, am adresat întrebări cu privire la Cetatea Aradului, canalul Mureșel, Sala Polivalentă, Monumentul Marii Uniri, stadiul unor investiții printre care reabilitarea căii ferate Arad – Timișoara. În plus, am răspuns solicitărilor locale pentru a rezolva probleme punctuale ca deficitul de angajați DSP care efectuează triajul epidemiologic în vămi sau decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi. Am lucrat împreună cu colegii deputați PNL la câteva proiecte de lege, pentru limitarea turismului electoral, educație ecologică sau reglementarea mai eficientă a activității de telemuncă. Pregătesc un proiect de lege prin care voi încerca să aduc surse de finanțare pentru sport, proiect pregătit printr-o declarație politică susținută în plen. Am votat foarte repede anularea pensiilor speciale pentru parlamentari, un proiect asumat de PNL și așteptat de români. De asemenea, am avut zile intense la votarea bugetului. În condiții de pandemie, mă bucur că am reușit să aducem sume importante spre investiții, în special folosind fondurile europene”, a declarat deputatul Sergiu Bîlcea.

 

No Comments

Comments for Raportul de activitate al celor doi deputați PNL Arad, Glad Varga și Sergiu Bîlcea are now closed.