Măsuri pentru prevenirea inundaţiilor

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on septembrie 22, 2023 with No Comments

Mai multe zone din judeţul Arad au fost afectate, anul acesta de inundaţii. Pentru a preveni astfel de evenimente nedorite, care s-au soldat chiar cu pierderi de vieţi, Guvernul a aprobat un plan de măsuri.

„În şedinţa din această săptămână, Guvernul a aprobat actualizarea planurilor de management al riscului la inundaţii, între care se numără şi planurile elaborate la nivelul Administraţiei Bazinale de Apă Mureş şi Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri. Pentru judeţul Arad, se propun o serie de măsuri identificate în funcţie de caracteristicile zonei – restaurarea cursurilor de apă şi a luncii inundabile, realizarea de noi acumulări permanente sau nepermanente, realizarea de poldere, lucrări de îndiguire în zona localităţilor şi supraînălţarea digurilor existente”, susţine deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic.

Documentul este disponibil pe website-ul MMAP: http://www.mmediu.ro/articol/hotarare-a-guvernului-pentru-actualizarea-planurilor-de-management-al-riscului-la-inundatii-aferente-celor-11-administratii-bazinale-de-apa-si-fluviului-dunarea-de-pe-teritoriul-romaniei-aprobate-prin-hotararea-guvernului-nr-972-2016/6479

No Comments

Comments for Măsuri pentru prevenirea inundaţiilor are now closed.