Marcel Mainescu: “Suntem de acord să se respecte o disciplină economică, dar nu putem să nu sesizăm anumite practici care se reduc doar la a aduce bani la buget

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on noiembrie 27, 2023 with No Comments

Asistăm în ultima perioadă la o avalanșă de controale ale autorităților publice și locale în rândul IMM-urilor, controale care de multe ori tind să exagereze prin natura și modul de abordare a acestora. Noi, reprezentanții PNR filiala Arad, dorim, pe această cale, să supunem atenției autorităților, că legea trebuie să fie interpretată și aplicată atât în litera legii cât mai ales în spiritul acesteia.

“Suntem de acord să se respecte o disciplină economică, dar nu putem să nu sesizăm anumite practici care se reduc doar la a aduce bani la buget indiferent de mijloace. Țin să amintesc faptul că aceste practici, de multe ori abuzive, nu au nici o legătură cu o economie predictibila care să fie bazata pe practici concurențiale. Aceste situații nu fac decât să mărească evaziunea fiscală fără a aduce vreun beneficiu de ordin economic”, a precizat Marcel Mainescu, prim-vicepreședinte PNR Arad.

În aceeași ordine de idei vrem să atragem atenția faptul că atunci când organele de control sunt suprasolicitate, ele tind să amendeze pe cei de bună credință unde șansele de încasare sunt mai mari, neglijând pe adevărații infractori care pot să se ascundă mai ușor de rigorile legii.

No Comments

Comments for Marcel Mainescu: “Suntem de acord să se respecte o disciplină economică, dar nu putem să nu sesizăm anumite practici care se reduc doar la a aduce bani la buget are now closed.