Maratonul poveștilor – în cea de a treia zi

Written by admin. Posted in Cultura

Tagged: , , , ,

Published on mai 04, 2015 with No Comments

Marți – multe ceasuri bune. Ceasuri de poveste. Sărbătoarea istoriilor păpușărești pentru mari și mici continuă la Arad. Cea de a XVI-a ediție a Festivalului Internațional de Arta Animatiei Euromarionete ajunge la cea de a treia sa zi. O zi în care pe scena sălii Marionete va evolua invitatul special al acestei ediții: artistul spaniol Jordi Bertran. Compania care îi poartă numele va prezenta publicului, de la ora 10.00 și de la ora 11.30 spectacolul “Strada”.

Strada este un spectacol de circ cu marionete și clovni, o montare care concentrează pe parcursul unei ore o moștenire esențială, cea a marilor maeștri: Chaplin, Tati, Fellini, Colomaioni, Tozer sau Pepe Otal Roser. O moștenire artistică și umană care combină riscul, poezia circului, noblețea marionetelor și libertatea clovnilor.” – spune Jordi Bertran despre spectacolul său.

De la ora 12.30, tot la sala Marionete, are loc vernisajul expoziției “Teatru și desene”. Trupa de Marionete împreună cu actorii: Sorin Dorobanţu, Lenuţa Dorobanţu şi Angela Petrean Varjasi au provocat toţi copiii care au văzut spectacolul “ Fabuloasa călătorie a d-lui Nostoc”, la un concurs de creaţie inedită pe temă dată. Copiii au fost provocați să imortalizeze pe hârtie universul acestui spectacol. Așa cum l-au simțit ei. Aşa cum l-au perceput ei.

 

No Comments

Comments for Maratonul poveștilor – în cea de a treia zi are now closed.