Maestrul internațional Mihai Grunberg câștigă Cupa Vados

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on octombrie 27, 2016 with No Comments

img_1206

Maestrul internațional Mihai Grunberg a câștigat cea de-a XI-a ediție a openului internațional de șah rapid Cupa Vados. Peste 150 de jucători au luat parte la acest eveniment, care a mai cuprins pe lângă openul principal, cu omologare la Federația Internațională de Șah și un open pentru copii incepători sub 12 ani.

cupa-vados-2016-4Grunberg (AEM-Luxten Timișoara) a dominat impresionant turneul, reușind un parcurs aproape perfect, terminând turneul cu 7 victorii și 2 remize, totalizând astfel 8 puncte. Pe locul doi, la o jumătate de punct distanță, s-a situat maestrul internațional Robin Dragomirescu (Universitatea de Vest Timișoara) cu 7,5 puncte. Pe locul trei la egalitate s-au clasat maestrii internaționali Adrian Petrișor (Șah Club Galați) și Dan Bogdan (Sah Club Vados Arad). Cei mai buni jucători arădeni (domiciliați în Arad) au fost Ervin Mozes (Universitatea Arad), Sandu Ungureanu (Vados) și Victor Magold (Vados), fiecare din ei terminând turneul cu 6 puncte. Dintre juniorii arădeni au impresionat frații Victor și Filip Magold (Vados Arad), în vârstă de 12 și respectiv 8 ani, care au terminat turneul cu 6 puncte fiecare, reușind să învingă adversari mult mai bine cotați. Evoluții foarte bune au avut și Samuel Butușină (14 ani), Diana Tuduran (14 ani) și Alexandru Balaban-Voia (11 ani), care au terminat cu câte 5,5 puncte. S-au acordat numeroase premii pe categorii Elo și pe categorii de vîrstă.

cupa-vados-2016-3Copiii sub 12 ani începători (cu CIV până la 1100) au jucat în propiul lor turneu unde au fost premiați cei mai buni băieți și cele mai bune fete la fiecare din categoriile U8, U10 și U12, după cum urmează: la 8 ani băieți: Bîja Victor, Turcu Anton și Codrean Radu; la 8 ani fete Cotoară Lucia, Milea Clara și Stana Patricia; la băieți 10 ani: Tudor Adrian, Luchin Valentin și Eva Răzvan; fete 10 ani: Puiuleț Mihaela, Toma Ana și Dudaș Adina; băieți 12 ani: Martin Alin, Tuș Ioan Paul și Șerban Robert; fete 12 ani: Babău Oana, Sida Flavia și Petraș Marie Luise.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul financiar al Centrului Municipal de Cultură Arad.

No Comments

Comments for Maestrul internațional Mihai Grunberg câștigă Cupa Vados are now closed.