Măduţa şi Căprar îl aşteaptă pe Gheoroghe Falcă la birourile parlamentare!

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , , ,

Published on mai 19, 2013 with No Comments

Parlamentarii PSD Arad apreciază absolut neserios răspunsul lui Gheorghe Falcă legat de Cetatea Aradului. Potrivit protocolului semnat de Gheorghe Falcă şi Guvernul PDL în 2010, dar şi potrivit unei hotărâri a CLM tot din 2010, prezentată opiniei publice joi de deputatul Flavius Măduţa, administraţia Falcă şi-a asumat construcţia pentru Armată a 250 de apartamente ANL. Atribuirea de terenuri pentru aceste apartamente este o altă obligaţie, care apare distinct în protocol şi hotărâre. Orice încercare de a nega evidenţa este o încercare de a minţi.

„Eu nu am făcut declaraţii publice legate de Cetate în 2010, aşa cum susţine Gheorghe Falcă. Dacă aş fi făcut, la vremea respectivă, aş fi criticat obligaţia asumată de administraţia Falcă, de a construi 250 de apartamente. Este foarte clar că nu pot fi construite mai multe blocuri pentru militari, a fost o greşeală a administraţiei PDL. Gheorghe Falcă a creat pentru arădeni obligaţii greu de îndeplinit. Primarul nu poate să dea nimănui Cetatea pentru că aceasta este un obiectiv a arădenilor şi nu al domnului primar sau al nostru. Ar fi normal ca acum să recunoască faptul că a greşit şi să vedem ce se poate face în continuare”, a spus deputatul Dorel Căprar.

Parlamentarii PSD acceptă un dialog cu Gheorghe Falcă, dar precizează că prefectul nu trebuie să medieze o dezbatere politică. „Îl aşteptăm pe Gheorghe Falcă la birourile parlamentare, singur sau cu presa, cum doreşte. Mai întâi însă trebuie să ne atribuie birourile parlamentare. Este inadmisibil că după jumătate de an de la alegeri, nu vrea să atribuie birourile parlamentare! Spaţiile solicitate nu sunt pentru noi, ci pentru cetăţenii Aradului şi instituţiile publice din Arad care vor să vină în audienţă la parlamentari. Dacă doreşte un dialog normal, instituţional, trebuie să îşi respecte obligaţiile legale şi cutuma relaţiilor politice. Este prima dată după 1990 când un primar refuză să ofere spaţii pentru birourile parlamentare, sediile acestor birouri fiind acum goale, sub cheie. Îl invit pe Gheorghe Falcă să stabilească relaţii de respect reciproc cu parlamentarii USL”, a spus deputatul Flavius Măduţa.

No Comments

Comments for Măduţa şi Căprar îl aşteaptă pe Gheoroghe Falcă la birourile parlamentare! are now closed.