Lupaș solicită Comisie Judeţeană de urgență pentru cei 5.000 de arădeni despre care presa susține că ar fi concediați!

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on februarie 19, 2019 with No Comments

Zilele trecute au apărut în mass-media informaţii conform cărora Rosko Textil își va muta producția din Arad lăsând în urmă mii de oameni fără un loc de muncă, iar alte firme ar urma exemplul. Marin Lupaș cere reprezentanților politici o măsură de responsabilitate.

Am citit acele ştiri şi m-am îngrjiorat, în primul rând pentru că sunt afectaţi mii de arădeni, angajaţi ai acelor fabrici şi familiile lor! Este dureros să îţi pierzi locul de muncă unde ţi-ai dat toată silinţa şi de unde ai primit un salariu care te-a făcut să îţi permiţi un anumit standard de viaţă. Observ că semnalele apărute în mass-media nu au fost luate în seamă de politicienii arădeni care continuă să se contrazică aiurea pe alte subiecte sau să-și desemneze candidați la tot felul de alegeri! Comisia Județeană pentru Dialog Social ar trebui să se întrunească de îndată”, transmite Marin Lupaș într-o comunicare publică.

Mutarea Rosko Textil s-ar înscrie în trendul din vestul României, Nestle închizându-și după aproape 20 de ani punctul de lucru din Timișoara, iar compania Rieker lăsând alte sute de angajați pe drumuri la Lugoj.

În condiţiile unor indicii economice nesigure de la nivel regional, poate e cazul să ne gândim la niște politici publice care ar menţine aceşti angajatori în zona noastră, cu care ne mândrim economic faţă de restul României. Tot ce au făcut până acum politicienii locali, în primul rând primarul Falcă, a fost să se laude cu beneficiile pe care fabricile le-au adus Aradului, precum şomajul foarte scăzut sau impozitele plătite. Nu am văzut să existe un dialog constant și transparent între autorităţi şi reprezentanţii acestor societăţi comerciale mari”, declară consilierul municipal independent.

Lupaş cere autorităţilor locale să se mobilizeze pentru a contracara, pe cât se poate, efectele negative ale închiderii viitoare a unor fabrici din Arad, în special că avem exemple în regiune că economia nu mai este la fel de puternică așa cum era în alți ani.

Eu doresc să luptăm cu adevărat pentru ca arădenii care muncesc corect şi cinstit zi de zi să nu aibă grija locului de muncă. Solicit așadar primarului, președintelui Consiliului Judeţean, Prefecturii, parlamentarilor ce se pretind că ne reprezintă județul, să se mobilizeze şi să iniţieze un dialog imediat cu toţi mari angajatori arădeni astfel încât puținele fabrici mari ce le avem să nu părăsească Aradul”, concluzionează Marin Lupaş.

No Comments

Comments for Lupaș solicită Comisie Judeţeană de urgență pentru cei 5.000 de arădeni despre care presa susține că ar fi concediați! are now closed.