Luni se va semna contractul de execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Amenajări interioare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on august 12, 2021 with No Comments

Consiliul Județean pregătește spațiile pentru montarea unui angiograf și a unui nou computer tomograf la Spitalul Județean. Investiția este realizată din fonduri europene și în urma ei Spitalul Județean va avea 3 computere tomograf, cumpărate fiecare de Consiliul Județean. Asta înseamnă grija față de sănătatea arădenilor, prin facilitarea diagnosticării rapide și mai precise a diferitelor boli, ca medicii să poată interveni cu o rată mai mare de succes. Până când Consiliul Județean a cumpărat computerele tomograf, ele existau la Arad doar în sistemul privat, iar pentru o tomografie (care astăzi se realizează gratuit la spital) un pacient trebuia sa plătească până la 1600 de lei.

Luni, 16 august 2021, se va semna contractul de execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Amenajări interioare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, în vederea amplasării unor echipamente medicale”. Contractantul este Asocierea SC M&Dario SRL – Lider asociere și SC Eyecon Medical – Asociat. Valoarea contractului de execuție lucrări este de 1.212.984,13 lei fără TVA, respectiv 1.443.451,12 lei cu TVA. Investiția propusă urmează a fi realizată în cadrul imobilului Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad – corpurile C1 (corpul central) și C3 (clădirea ambulatoriului, str. Andrenyi Karoly nr. 2-4),

Scopul acestei investiții este de a crește calitatea actului medical, în folosul pacientului. După amenajarea spațiilor medicale vor fi montate două echipamente: angiograf de periferie și computer tomograf.

„Pentru amplasarea ambelor echipamente medicale, sunt prevăzute a se îndeplini toate condițiile tehnice din punct de vedere al spațiilor și al dotărilor cu instalații, echipamente și dotări, conform standardelor aplicabile, realizând o investiție complexă, funcțională, care răspunde tuturor cerințelor din punct de vedere al normativelor și legislației aplicabile, în corelare cu destinația obiectivului”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJA.

Durata estimată de execuție a obiectivului de investiții este de 6 luni.

 

No Comments

Comments for Luni se va semna contractul de execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Amenajări interioare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad are now closed.