Liliana Waas: „Unul dintre simbolurile Aradului şi-a schimbat faţa cu ajutorul fondurilor europene”

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on septembrie 15, 2021 with No Comments

Lucrările de reabilitare a clădirii Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad sunt aproape finalizate. Proiectul este finanţat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 a presupus o investiţie de peste 14 milioane de lei, 13 milioane de lei fiind fonduri nearambursabile obţinute de la FEDR şi bugetul de stat.

„Clădirea Teatrului Clasic «Ioan Slavici», unul dintre simbolurile Aradului, şi-a schimbat faţa cu ajutorul fondurilor europene. Asta, în condiţiile în care, pe vremea guvernării PSD, când Aradului i s-au tăiat sursele de finaţare de la bugetul de stat, banii europeni au reprezentat singura şansă de dezvoltare. Administraţia liberală arădeană nu s-a dat bătută, a accesat sursele de finanţare europene, a făcut proiecte, iar rezultatele se văd”, a declarat Liliana Waas, consilier municipal PNL.

Potrivit ADR Vest, proiectul de reabilitare a clădirii Teatrului a presupus lucrări ample de refacere a faţadelor, de înlocuire a tâmplăriilor exterioare din PVC cu tâmplărie din lemn, înlocuirea sistemului de iluminat arhitectural, refacerea șarpantei, schimbarea completă a învelitoarei existente din tablă și țiglă, schimbarea elementelor suport ale acesteia și montarea de parazăpezi pentru protecție; refacerea sistemul de captare a apei pluviale de la nivelul acoperișului;  reabilitarea instalației de paratrăsnet, dar şi refacerea trotuarului curții interioare construcției.

Proiectul „Reabilitare clădire Teatru Clasic Ioan Slavici Arad – ETAPA 1- Restaurare şi Reabilitare exterioară” este implementat prin Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

No Comments

Comments for Liliana Waas: „Unul dintre simbolurile Aradului şi-a schimbat faţa cu ajutorul fondurilor europene” are now closed.