La Craiova, între frustrare și speranță!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on ianuarie 22, 2023 with No Comments

Declarativ, UTA miza pe o victorie la Craiova, în fața „FC”-ului lui Mititelu, dar a fost nevoită să se întoarcă din Bănie cu doar un punct. Mulțumitor, judecând după evoluția din prima jumătate a meciului, una palidă și crispată, frustrant analizând prestația mult mai consistentă a „alb-roșiilor”  în partea secundă.

A fost un meci fără VAR, responsabilii acuzând probleme tehnice, risc de suprasarcină, posibilă cedare a instalației electrice, „bla-bla-bla, bla-bla-bla”. Culmea, pe același stadion, în aceleași condiții, VAR a funcționat fără problem la alte meciuri. Semne mari de întrebare!

Elevii lui Laszlo Balint au intrat greu în meci, reușind să facă față cu greu în debutul partidei raidurilor lui Bauza, Bahassa sau Chițu. Plusul de tehnică a tripletei oltene a pus la grea încercare defensiva arădeană, care a scăpat cu fața curată după șutul din unghi a lui Bahassa, la care Iacob a respins cu piciorul, și „trasorul” lui Asamoah, când Hoxhallari a intervenit eroic, din plonjon, deviind în corner.

Iar ce trebuia să se întâmple, adică deschiderea scorului de către gazde, s-a întâmplat. În min. 22,  Chițu a plecat dintr-o suspectă poziție de offside, VAR nu a funcționat, a pătruns în careu, a pasat pentru Bauza, acesta i-a depășit pe fundașii arădeni, a lobat perfect mingea peste Iacob, iar Baeten a împins-o în poartă din careul mic, îndeplinind practic o formalitate, 1-0.

Primirea golului a părut să o dezmorțească pe UTA, până atunci letargică. În min. 30, Cascini a trimis cu capul puțin peste poarăt, dar egalarea putea veni și în min. 37, atunci când Pop a așezat excelent mingea pentru Keșeru, acesta a șutat puternic, la colț, dar Gurău, portarul Craiovei, a respins cu dificultate în corner. UTA nu a reușit să profite de fazele fixe din zona careului, fie cornere sau lovituri libere, execuțiile lui Ubbink și Pop, la prima bară, fiind ușor respinse de fundașii olteni.

La pauză, Balint a mutat inspirat. Chindriș, intrat în locul lui Dobrescu, a fost așezat în centrul defensivei, albanezul Hoxhallari a trecut în bandă, iar echipa arădeană a câștigat în exprimarea pe flancul stâng. Stahl și Keșeru, fără realizări notabile, au cedat locurile lui Postolachi și Milosevici, care au venit cu un plus de gabarit, dar și de determinare. În aceste condiții, UTA a controlat clar jocul, iar Milosevici a fost aproape de egalare la doar două minute după ce a intrat pe teren. Pop a executat un corner pe „lung”, muntenegreanul a trimis cu capul în bară, apoi Duarte avea să respingă de pe linia porții.

Egalarea, mai mult decât meritată, a venit în minutul 72. Postolachi a reușit un un-doi perfect cu Ubbink, olandezul a trimis „filtrant” printre picioarele unui adversar, Milosevic s-a demarcat fals și i-a făcut loc moldoveanului care a pătruns în careu și a înscris la colțul lung, pentru 1-1. UTA a fost echipa care a forțat victoria, dar Pop, la capătul unei acțiuni bune a echipei arădene, a preferat un dribling în plus în dauna unei pase care putea conta pe tabelă. Minutele de prelungiri l-au scos la rampă pe Gurău,  portarul oltenilor trăgând vizibil de timp, pentru egalitatea de final.

Un punct totuși important pentru UTA, care după gol a arătat atitudine, obținut pe terenul unei echipe cu calitate, care a învins echipe ca CFR sau concitadina Universitatea Craiova.

FC U Craiova: Gurău – Negru, Paramatti, Henriques, Huyghebaert – D. Albu, Asamoah – Baeten, Bauza, Bahassa (87 Mascarenhas) – Chițu (73 Ganea). Pe bancă: R. Popa – I. Zanfir, R. Grigore, van Durmen, Blidar, Blănuță, Ibrahim. Antrenor: Nicolo Napoli

 

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Benga, Hoxhallari, Dobrescu (46 Chindriș) – Batha, Cascini (65 Anton) – R. Pop (85 Șteau), Ubbink, Stahl (57 Postolachi) – Keseru (65 Milosevic). Pe bancă: Mociu – Da Silva, Anton, R. Benzar. Antrenor: Laszlo Balint

Arbitri: Szabolcs Kovacs – Ciprian Danșa (ambii din Carei-Satu Mare), Mircea Orbuleț (București). Rezervă: Andrei Moroiță (Ploiești).

No Comments

Comments for La Craiova, între frustrare și speranță! are now closed.