King of the Hill Hard Enduro a debutat la Ghioroc (FOTO)

Written by admin. Posted in Sport

Tagged: , , , ,

Published on martie 27, 2015 with No Comments

King of the Hill Hard Enduro are un nou format în 2015, unic în lume, îmbinând trei  tipuri de cursă într-una singură: Prolog în stil SuperEnduro în Comuna Ghioroc; clasica zi de HardEnduro pentru ziua a doua, iar în ultima zi piloţii vor avea de parcurs un traseu tip circuit prin pădure – 2h pentru Hobbyşsi 3h pentru clasa PRO.

Wade Young (Africa de Sud), regele dealurilor din Arad a revinit pentru a-şi apăra titul câştigat în 2014 după două zile în care a mers ghidon la ghidon cu Paul Bolton (Marea Britanie). “Abia astept să văd ce au pregătit băieţii de la Arad anul acesta! Mă bucur că pot ajunge pentru al treilea an la rând în Arad pentru King of the Hill! Ediţia trecută nu am avut cel mai bun rezultat la Prolog, dar am reuşit să recuperez în pădure, ceea ce mi-a adus locul 1 la general”, a spus Young.

Chiar dacă în 2014 ghinionul s-a ţinut scai de tânărul David Cyprian, pilotul dinCehia este mai motivat ca niciodată să urce pe podiumul King of the Hill HardEnduro. Dacă la prima ediţie din 2013, David Cyprian câştiga la clasa HOBBY locul 1, în 2014 datorită problemelor tehnice trebuia să se mulţumească doar cu locul 13 la clasa PRO.

În bătălia pentru podium vor fi şi pe Mario Roman şi Lars Enockl, cei doi urcând pe podiumul Hell’s Gate de anul acesta! “Viteza din Enduro plus tehnica din trial sunt armele secrete ale fiecărui pilot de Hard Enduro, dar nu trebuie să uităm să adăugăm ingredientul secret, experienţa curselor de Hard Enduro. Fiecare este diferita! Abia aştept să testez noul format de cursa la Arad!”, a spus Roman.

Lars Enockl, un alt pilot de top pe lista King of the Hill, vine cu un singur gând în minte: poziţia întâi după cele 3 zile de concurs. “Fiecare zi necesită o tehnică diferită la Arad. cursa cu siguranţă o să fie interesantă. Aştept cu nerăbdare startul oficial!”, a spus Enockl.

Din Africa de Sud, Blake Gutzeit se alătura clasei PRO. Erzber, Roof of Africa,Red Bull Romaniacs, Hell’s Gate sau Sea to Sky, pe lista lui Blake mai rămâne sa fie bifat King of the Hill: “Am auzit lucruri frumoase despre cursă şi cred că e şi un bun prilej să mă pregătesc pentru Romaniacs. O să am multe de învăţat despre Hard Enduro la Arad.”

Ben Hemingway, aduce “Revoluţia Beta” la Arad! Englezul aşteaptă cu nerăbdare să ia startul la Arad: “Noul format al King of the Hill se pare că îmbină toate elementele Hard Enduro-ului şi din ceea ce am văzut din videoclipuri, este uneveniment foarte tare! Un eveniment la care abia astept sa trag de gaz!”

Aşadar, azi 27 martie 2015 localitateaGhioroc (lângă lac) a fost locul unde cei mai buni piloţi ai lumii s-au  întrecut pe Prologul King of the Hill Hard Enduro, urmând ca în a doua zi, 28 martie, să parcurgă un traseu de 80 de km pre traseul Ghioroc – Cetate Şiria şi retur. Duminică, 29 martie, lângăGhioroc, pe un circuit închis, piloţii au de stat în scăriţe 3 ore, pe cele mai grele pâraie din zonă!

„Este a treia ediţie a concursului şi a doua oară când PROLOGUL dă startul la Ghioroc şi suntem încântaţi că foarte mulţi concurenţi au apreciat locaţia şi zona şi iată că au venit acum primii clasaţi din clasamentul mondial, atât concurenţi din Africa de Sud, cât şi din Germania, Franţa, Cehia şi, normal, România”, a precizat Corneliu Morodan, primarul comunei Ghioroc.

[nggallery id=301]

No Comments

Comments for King of the Hill Hard Enduro a debutat la Ghioroc (FOTO) are now closed.