Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad: „Am transmis premierului şi preşedinţilor celor două Camere că Aradul vrea să îşi păstreze investitorii!”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on iulie 03, 2017 with No Comments

Având în vedere ultimele declaraţii ale liderilor politici de la nivel naţional, care sunt de natură să creeze incertitudine în mediul de afaceri, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a transmis o scrisoare primului ministru, Mihai Tudose, preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea prin care îşi arată îngrijorarea faţă de inițiativele politice din ultimele săptămâni, care vizează suprataxarea mediului de afaceri.

Județul Arad este unul dintre județele prospere ale României, datorită investițiilor masive pe care companiile multinaționale și cele locale le-au realizat, precum și a atragerii fondurilor europene. În situația noastră sunt și alte județe din vestul și centrul țării, considerate atractive pentru investitori datorită relației cu administrația locală și a politicilor locale de dezvoltare.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Județean de Statistică Arad, șomajul la nivelul municipiului Arad este de 1% (de șapte ori sub media europeană), iar la nivelul județului Arad este de 2,3%. Potrivit datelor INS, județul Arad este al doilea în România, după municipiul București, cu cel mai bun raport al angajaților din sectorul public față de sectorul privat. Asta înseamnă eficiență și o gestionare corectă a relației public-privat.

Stabilitatea locului de muncă, predictibilitatea, integrarea în companii preocupate de dezvoltarea profesională și personală permanentă a angajaților sunt coordonatele forței de muncă din județul nostru. În același timp, contribuția directă și indirectă a acestor companii mari și întreprinderi mici și mijlocii la bugetele locale reprezintă un aport esențial la dezvoltarea comunităților noastre.

Consiliul Județean Arad a făcut eforturi pentru menținerea unei relații bune cu mediul de afaceri, în vederea fidelizării acestuia. Înțelegem importanța pe care investitorii o au în evoluția și dezvoltarea județului, îi considerăm partenerii noștri în proiectele importante ale Aradului. Din consultările pe care le-am avut cu investitorii, a rezultat intenția lor fermă de a beneficia de o fiscalitate care să stimuleze continuarea investițiilor. Am fost informați că există premisele relocării activității unor companii în afara spațiului Uniunii Europene (Ucraina, Serbia) în situația în care vor considera că acțiunile statului nu sunt în concordanță cu proiectele lor și lezează capacitatea firmelor de a atinge indicatorii de rentabilitate.

Pentru județul Arad, dar și pentru alte județe din România, o astfel de situație ar crea dezechilibre majore, de natură să influențeze negativ și bugetul național, implicit programele și proiectele de la nivelul ministerelor”, se arată în scrisoarea preşedintelui Consiliului Judeţean Arad.

Iustin Cionca solicită cu fermitate renunțarea la suprataxarea mediului de afaceri și adoptarea unei atitudini corecte, de parteneriat funcțional, cu investitorii români și străini, indiferent de mărimea afacerii pe care o gestionează. „Noi respectăm investitorii, români sau străini deopotrivă, și ne dorim să îi păstrăm în județul nostru, în țara noastră, nu să îi pierdem! În joc este nu numai bunăstarea câtorva sute de mii de familii, ci stabilitatea statului român”, a conchis acesta, în scrisoarea adresată celor trei politicieni din fruntea statului român.

No Comments

Comments for Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad: „Am transmis premierului şi preşedinţilor celor două Camere că Aradul vrea să îşi păstreze investitorii!” are now closed.