Iustin Cionca: ”Ponta să demisioneze pentru că a favorizat Petrom și Rompetrol după ce toată familia sa a profitat de pe urma lor”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on ianuarie 16, 2015 with No Comments

Prim-vicepreședintele PNL Arad, Iustin Cionca, este de părere că premierul Victor Ponta trebuie să demisioneze urgent, după ce o anchetă de presă a scos la iveală afacerile dintre întreaga familie a liderului PSD și companiile Petrom și Rompetrol, companii favorizate de către Ponta prin câteva decizii luate din postura de prim-ministru.

„PNL a semnalat de mai multă vreme că ștergerea datoriilor Rompetrol de către Victor Ponta ridică multe semne de întrebare, la fel ca și numirea lui Răzvan Nicolescu drept ministru delegat pentru Energie, postură din care ar fi trebuit să negocieze redevențele, deși în perioada 2008-2014, Nicolescu a fost director de Afaceri Publice și Reglementare în cadrul OMV Petrom SA. În 2014 Nicolescu a fost numit ministru de către Ponta, urmând ca acesta să negocieze partea României a redevențelor, lucru care afecta direct Petrom, dar Guvernul a decis să amâne cu un an renegocierea redevențelor, lucru care favorizează companiile petroliere, acestea câștigând încă un an de redevențe mici” a declarat Iustin Cionca.

O investigație de presă a celor de la România Curată scoate la iveală faptul că Victor Ponta, din poziția de prim-ministru, a luat decizii care au favorizat Petrom și Rompetrol, deși în trecut firmele familiei liderului PSD au profitat de pe urma acestor companii petroliere.

„Investigația respectivă scoate la iveală faptul că Victor Ponta a fost și asociat și administrator al SIECO SRL, în perioada 1998-2002, firmă care a derulat mai multe contracte cu Petrom, fiind obligat să  părăsească firma atunci când a fost numit Șeful Corpului de Control al Guvernului Năstase. Aceeași investigație arată că firma de contabilitate a familiei premierului, EXFIN 2000 SRL, din acționariatul căreia fac parte mama lui Victor Ponta (Cornelia Naum) și sora acestuia (Alexandra Herțanu), dar unde lucrează și fosta soție a lui Ponta (Roxana Ponta), și-a stabilit punctul de lucru chiar în cadrul firmei SIECO. Tot în investigație se arată că Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta, a intrat în acționariatul companiei Grossmann Engineering Group în 24 mai 2006, când a cumpărat 60% din firmă, aceasta fiind o altă firmă care a derulat de-a lungul vremii mai multe contracte cu Petrom. Între 2005 și 2009 Grossmann Engineering Group a îndeplinit rolul de <construction/designer/supplier>, un fel de furnizor, pentru OMV Petrom SA, iar după desprinderea SC OMV Petrom Marketing SRL din cadrul OMV Petrom SA, o parte din lucrările Grossmann au fost transferate către noua societate a grupului OMV. Numai în 2011 Grossmann a avut contracte de 1 milion de euro cu Petrom, ancheta arătând că o treime din încasările firmei cumnatului lui Victor Ponta au venit în acel an de la Petrom. Afacerile dintre firma familiei lui Victor Ponta și Petrom au continuat chiar și în 2012, atunci când președintele PSD a devenit prim-ministru” a declarat Iustin Cionca, în ceea ce privește afacerile firmelor familiei lui Victor Ponta cu Petrom. Despre afacerile firmelor familiei lui Victor Ponta și Rompetrol, prim-vicepreședintele PNL Arad spune: „Tot din ancheta celor de la România Curată reies și relațiile familiei Ponta cu Rompetrol. În 2004, același cumnat al lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, fondează Hertanu Projects SRL, unde acesta din urmă deține 95% din părțile sociale, iar mama premierului diferența de 5%. Firma a fost condusă o perioadă și de sora lui Ponta, Alexandra Herțanu, având sediul social chiar în apartamentul în care a crescut Victor Ponta, a fost parteneră de afaceri cu Rompetrol începând cu anul 2007. Rompetrol a antamat serviciile de publicitate ale Herțanu Projects SRL atât în perioada în care Dinu Patriciu era acționar majoritar al companiei, cât și ulterior, când Rompetrol a fost achiziționată de Kaz Munai Gaz. Ulterior, în ianuarie 2014, Victor ponta a șters printr-o semnătură, jumătate de miliard de dolari din datoria Rompetrol”.

Iustin Cionca spune că în fața acestor dezvăluiri de presă, susținute de probe incontestabile, premierul Victor Ponta nu are prea multe lămuriri de dat, ci ar trebui să-și prezinte direct demisia.

„Este evident că guvernarea Ponta i-a costat prea mult pe români și că este momentul să ia sfârșit. Dacă Victor ponta nu va avea atâta respect față de cetățeni cât să plece singur, atunci liberalii vor face tot ce le stă în putință pentru dărâmarea Guvernului PSD” a încheiat prim-vicepreședintele PNL Arad.

 

 

No Comments

Comments for Iustin Cionca: ”Ponta să demisioneze pentru că a favorizat Petrom și Rompetrol după ce toată familia sa a profitat de pe urma lor” are now closed.