Iustin Cionca: „Parlamentarii PSD Arad luptă pentru imaginea Guvernului, nu pentru Arad!”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on iunie 01, 2017 with No Comments

Guvernul nu a dat aproape nimic pentru repararea drumurilor din județul Arad! Nu a dat bani nici pentru sistemul sanitar arădean! Nu a dat bani nici pentru pasaje, nici pentru asistența socială! Oricâte comunicate de presă ar publica parlamentarii PSD Arad, acesta este adevărul și nu poate fi schimbat nici cu vorbe jignitoare, nici cu amenințări, nici cu ironii. Ce fac ei constant este să le spună arădenilor că Guvernul face bine; pe ei nu îi interesează să aducă bani la Arad, ci să facă voturi pentru PSD, cu orice preț. Când e vorba să aleagă dacă luptă pentru imaginea Guvernului sau pentru Arad, ei aleg să lupte pentru imaginea Guvernului!

„Acești parlamentari PSD de Arad nu înțeleg nici cele mai elementare noțiuni de administrație, nu s-a lipit de ei nimic în Parlament, decât un limbaj agresiv, cuvinte care nici în disputele de maidan nu se rostesc.

Au ajuns în Parlament ascunși pe liste și au impresia că asta, dintr-o dată, i-a făcut specialiști în toate, deși, în realitate, spun „lucruri trăznite”. Ultimele isprăvi aparțin deputaților Căprar și Tripa, care dovedesc încă o dată că nu pricep deloc mecanismul de scriere a proiectelor, de alocare a fondurilor europene, așa cum nu înțeleg deloc nici actul administrativ”, declară președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca.

Dorel Căprar anunță că Guvernul pune la dispoziția Aradului bani prin Interreg, pe proiecte strategice pentru sănătate. Nici atâta nu a înțeles domnul deputat că Aradul a ales ca proiect strategic investițiile în drumuri și că un județ nu poate avea două proiecte strategice! Județul Arad va reabilita și moderniza rețeaua de drumuri transfrontaliere, în parteneriat cu județul Bekes, prin proiectul Interreg. Banii nu sunt „dați de Guvern”, cum spune deputatul Căprar. Se câștigă pe bază de proiect, iar proiectul a fost realizat de Consiliul Județean! Dacă ai un proiect bun, obții finanțarea, dacă nu ai proiect, nu îți dă Guvernul și nimeni altcineva niciun ban. Sau poate în județele administrate de PSD fondurile europene se distribuie pe alte criterii?

Nici deputatul Tripa nu se lasă mai prejos. Ne învață că drumul Arad-Felnac, după ce a fost reparat, este meritul Guvernului! Dar când era în reparații, aceiași pesediști ne spuneau că este rușinea Consiliului Județean! Vă reamintesc că deputatul Tripa și colegii săi dau vina tot pe Consiliului Județean pentru starea drumului Arad-Șiria, care nu a mai primit banii promiși de la Guvernul PSD. Acum, că am câștigat finanțare EUROPEANĂ pentru acel drum, ne spun că meritul va fi al Guvernului și al lor, parlamentarii PSD Arad. Acest mesaj duplicitar demonstrează că acești politicieni nu pricep nimic din administrație și mai și permit să li se pună vorbe în gură de alții, care la rândul lor nu înțeleg nimic.

„Guvernul PSD ignoră Aradul, deși suntem printre cei mai mari contributori la nivel național. În loc să returneze Aradului din banii cu care cotizăm la bugetul central, îi dirijează înspre Teleorman, Dolj și alte județe cu administrație pesedistă. Parlamentarii  PSD Arad nu cunosc administrație și nu au curajul să ceară la București ca Aradul să fie respectat de Guvernul PSD! În schimb, dacă acolo sunt mielușei, acasă încearcă să pară curajoși. În loc să lupte pentru interesele județului, dau lecții celor care o fac. Sunt ca în legile lui Murphy: dacă nu se pricep, îi învață pe ceilalți ce ar trebui să facă”, spune Iustin Cionca.

Urmează Programul Național PNDL, în care Consiliul Județean a depus șapte proiecte pe drumuri și două pe spitale. LA CNI am depus proiect pentru Spitalul Matern. I-ați auzit pe parlamentarii PSD vorbind despre aceste proiecte? Când vom obține finanțare pentru ele, vor ieși să spună că este meritul lor, deși în realitate nu fac nimic pentru asta. La final, se vor împăuna că au rezolvat, ei cu Guvernul. Dar asupra acestui fapt vom reveni!

No Comments

Comments for Iustin Cionca: „Parlamentarii PSD Arad luptă pentru imaginea Guvernului, nu pentru Arad!” are now closed.