Iustin Cionca: „Nu cedăm Aeroportul Arad Timișoarei!”

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on noiembrie 08, 2016 with No Comments

aeroport

Președintele Consiliului Județean Arad Iustin Cionca vede ca lipsită de sens afirmația consilierilor județeni din opoziție care spun că Aeroportul Arad urmează să fie cedat Timișoarei.

„În eventualitatea în care Aeroportul Arad va fuziona cu Aeroportul „Traian Vuia” din Timișoara, instituțional acesta nu va avea nicio legătură cu orașul vecin în condițiile în care aeroportul Timișoara este administrat în prezent de Ministerul Transporturilor” a declarat președintele CJ Arad Iustin Cionca.

Conducerea Consiliului Județean Arad a prezentat astăzi în fața presei și a consilierilor județeni prezenți la ședința extraordinară ținută în Sala Vasile Goldiș de la sediul CJ demersurile care au fost făcute pentru găsirea unei soluții în vederea rentabilizării Aeroportului Internațional Arad.

Principala realizare, de la începerea mandatului, a fost reintroducerea Aeroportului Arad în Masterplanul General de Transport. „Prin acest demers ne-am deschis oportunitatea de a accesa fonduri europene pe care le vom folosi pentru dotare și modernizare în valoare de 27 de milioane de euro” a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad Claudia Boghicevici.

Banii care vor veni la aeroport pe această cale vor putea fi folosiți pentru lucrări de modernizare a pistei de decolare-aterizare, pentru asigurarea compatibilităţii cu căile de rulare şi platformă și se vor putea asigura infrastructura, echipamentele şi utilajele de asistenţă a navigaţiei. În același timp, din aceleași fonduri se va putea asigura conectivitatea aeroportului conform cerinţelor Masterplanului, toate aceste investiții fiind necesare pentru menținerea Aeroportului Arad la parametrii normali de funcționare.

Conform conducerii CJ Arad, Aeroportul Arad a fost o permanentă preocupare pentru administraţia locală. Pentru ca aeroportul să fie funcţional şi să poată atrage curse aeriene a fost necesară modernizarea terminalului de pasageri, respectiv transformarea Terminalului Cargo în terminal de pasageri un demers iniţiat în 2013 pus în aplicare în urma HCJA 215/2013 şi finalizat în 2016. „Această hotărâre a fost votată în unanimitate, așadar și de către reprezentanții PSD membri în fostul Consiliu și care contestă astăzi această investiție. În plus, aceeași consilieri, au votat pentru și la propunerea privind mandatarea reprezentanţilor Judeţului Arad în AGA, pentru pregătirea şi realizarea procesului de privatizare” a declarat președintele CJ Arad Iustin Cionca. „Acum însă, aceeași consilieri duc un adevărat război mediatic pentru a opri o posibiliă preluare a Aeroportului de către Ministerul Transporturilor. Consider că pentru Aeroport ne trebuie soluţii administrative, nu dispute politice la care îi invit să participe și pe colegii din opoziție” a încheiat Iustin Cionca.

În prezent Aeroportul Arad generează cheltueli de exploatare de aproximativ 2,6 milioane de lei pe an, în condițiile în care în ciuda eforturilor făcute de Consiliul Județean nicio companie aeriană nu s-a arătat deocamdată interesată să-l folosească pentru operarea de zboruri. Dacă aeroportul ar fi preluat de Ministerul Transporturilor aceste cheltueli ar fi suportate din bugetul ministerului și astfel s-ar putea face o economie substanțială la bugetul județului. În plus, un parteneriat cu ministerul deschide oportunități multiple pentru aducerea la Arad a unor operatori aerieni.

 

No Comments

Comments for Iustin Cionca: „Nu cedăm Aeroportul Arad Timișoarei!” are now closed.