Iustin Cionca: ,,Guvernul alocă tablete copiilor din medii defavorizate”

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , ,

Published on mai 13, 2020 with No Comments

Elevii din medii defavorizate care nu au acces la lecțiile online în perioada când școlile sunt închise, urmează să primească tablete sau laptopuri de la Ministerul Educației, cu acces la internet.

Guvernul României a aprobat Programul național ,,Școala de acasă”, în vederea achiziționării de dispozitive electronice cu conexiune la internet, necesare dotării instituțiilor de învățământ preuniversitare de stat în vederea facilitării activităților didactice la distanță pentru elevii din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar de stat, care va fi derulat de către Ministerul Educației și Cercetării în anul 2020. Fondurile, în valoare de 150 000 000 lei, au fost alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020 pentru Ministerul Educației și Cercetării.

Achiziția bunurilor se realizează la solicitarea Ministerului Educației și Cercetării în baza fundamentării necesarului de către inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Criteriile de repartizare a dispozitivelor electronice cu conexiune la internet sunt stabilite prin ordin al ministrului educației și cercetării, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat, centralizate de inspectoratele școlare.

Consiliul Județean Arad are în subordine cinci școli speciale: Liceul Special ,,Sfânta Maria”, Liceul Tehnologic ,,Sava Brancovici” Ineu, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad și Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” Arad.

No Comments

Comments for Iustin Cionca: ,,Guvernul alocă tablete copiilor din medii defavorizate” are now closed.