Iustin Cionca: „Dorim respect pentru Arad, respect pentru arădeni”

Written by florin lucian coita. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on aprilie 07, 2014 with No Comments

Iustin Cionca, prim-vicepreşedinte al PDL Arad şi candidat la alegerile europarlamentare, critică modul în care guvernarea Ponta tratează judeţul Arad. „Avem obiective importante în judeţul Arad, care au rămas nefinalizate după ce USL a ajuns la putere. Guvernanţii trebuie să înţeleagă că trebuie să aibă respect pentru Arad, pentru arădeni, nu să cântărească orice investiţie doar din punct de vedere politic”, a declarat Iustin Cionca.

Cea mai importantă investiţie a judeţului o reprezintă autostrada Nădlac-Arad, obiectiv a cărui finalizare se lasă aşteptată. „Guvernului Ponta i-au trebuit circa doi ani să reia lucrările la tronsonul de autostradă Nădlac-Pecica, iar celălalt tronson – Pecica-Arad – este şi acum în «stand-by». Vom fi în situaţia de a avea un tronson finalizat, cel dintre Nădlac şi Pecica, care nu va avea legătură cu celelalte porţiuni de autostradă, din cauza faptului că porţiunea dintre Pecica şi Arad, de 16,7 kilometri, nu are încă rezolvaţi paşii necesari pentru continuarea lucrărilor”, a mai afirmat Iustin Cionca. În plus, din cauza tergiversării licitaţiei, lucrările efectuate până acum se degradează pe zi ce trece.

Comparativ cu situaţia autostrăzilor din România, ţara vecină Ungaria mai are de finalizat 23 de kilometri, care vor lega Mako de graniţa ţării noastre. „După ce va termina şi această porţiune, Ungaria va avea o autostradă completă, care va lega Austria de România, pe o lungime de 386 de kilometri. Noi avem realizaţi doar 485 de kilometri, din cei 800 necesari pentru finalizarea autostrăzii Nădlac-Constanţa, pe direcţia Sibiu-Piteşti. În 2013 nu s-a deschis niciun şantier nou pentru autostrăzi, iar în 2014 sunt prevăzuţi doar maxim 60 de kilometri, din fonduri europene. Dacă nu consumăm fondurile europene pentru transporturi până în 2015, pierdem finanţarea. Ca o concluzie generală a acestui subiect, în ultimii doi ani, Guvernul Ponta a inaugurat circa 250 de kilometri de autostradă, lucrări proiectate şi licitate de guvernarea PDL”, a completat Iustin Cionca.

„Nu e suficient ca PSD să declare bunele intenţii faţă de Arad, cum se întâmplă acum, ci trebuie să şi concretizeze aceste promisiuni. Noi dorim respect pentru Arad şi pentru arădeni, din partea Guvernului Ponta, a USL sau ce-a mai rămas din alianţa guvernamentală după plecarea liberalilor de la putere”, a încheiat Iustin Cionca.

No Comments

Comments for Iustin Cionca: „Dorim respect pentru Arad, respect pentru arădeni” are now closed.