Iustin Cionca: „Deși mai e un an până la alegeri, partidul e pregătit pentru acest test“

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , , ,

Published on iunie 26, 2015 with No Comments

Prim-vicepreședintele PNL Arad, Iustin Cionca, spune că, deși mai este aproape un an de zile până la alegeri, liberalii sunt deja pregătiți pentru campania de la alegerile locale.

„Aș vrea să încep prin a vă spune că, cel puțin la Arad, fuziunea pentru formarea noului PNL este aproape de final. Noile structuri ale PNL funcționează foarte bine, iar după fuziune s-a făcut un recensământ al membrilor PNL Arad. Acest recensământ ne arată că, până în acest moment, au fost semnate peste 4.800 de adeziuni la noua formațiune, din care peste 900 sunt membri noi. Deși mai avem un an de zile până la alegeri, partidul este pregătit astăzi pentru campania pentru alegerile locale. Comitetul Județean Executiv al PNL Arad a desemnat o echipă care pregătește campania electorală, echipă din care fac parte următorii: Gheorghe Falcă (co-președinte), Ioan Cristina (co-președinte), Ioan Plaveți (secretar general), Răzvan Cadar (secretar general adjunct), Andrei Fuliaș (responsabil comunicare), Sorina Petrilă (trezorier) și eu, Iustin Cionca (responsabil pentru organizarea evenimentelor). Această echipă s-a întâlnit, timp de două săptămâni, cu toate cele 78 de organizații PNL din județ. Astfel, toți membri PNL care își doresc să candideze pentru vreo funcție la alegerile locale de anul viitor trebuie să-și exprime dorința de a candida până la data de 15 iulie. După această dată vom demara o serie de sondaje prin care vom vedea pe care dintre cei care vor să candideze îi doresc cetățenii” a declarat Iustin Cionca.

Totodată, prim-vicepreședintele PNL Arad prezintă o statistică a aleșilor PNL Arad, de la parlamentari, la primari și consilieri locali.

„Pentru că am spus că suntem pregătiți pentru alegerile locale de anul viitor, aș vrea să vă prezint și situația politico-administrativă. Această situație ne arată că PNL Arad are 3 mandate de senator din 3 posibile, 4 mandate de deputat din 7 posibile, președintele Consiliului Județean, ambii vicepreședinți ai Consiliului Județean și un număr de 16 consilieri județeni, dintr-un total de 32. Primarul Municipiului Arad, un viceprimar din doi, și 12 consilieri dintr-un total de 23, sunt tot membri ai PNL Arad. În ceea ce privește orașele din județul Arad, PNL Arad are 7 primari din 9, 6 viceprimari din 9 și 89 de consilieri locali din 141 (63,2%). În cazul comunelor, PNL Arad are 44 de primari din 68 de mandate posibile, 48 de viceprimari din 68 și 472 de consilieri dintr-un total de 775 (60,9%). Aceștia, dar și cei peste 4800 de membri care au semnat până în acest moment adeziuni la noul PNL, sunt cei care mă fac să spun că suntem pregătiți pentru campania electorală pentru alegerile locale” a mai declarat prim-vicepreședintele PNL Arad, Iustin Cionca.

 

No Comments

Comments for Iustin Cionca: „Deși mai e un an până la alegeri, partidul e pregătit pentru acest test“ are now closed.