Iustin Cionca: „„Comuna Dieci reprezintă pentru Consiliul Județean, unul dintre punctele strategice de dezvoltare a rețelei rutiere din nordul județului”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on august 17, 2021 with No Comments

Ștefan Galea, primarul comunei Dieci, s-a întâlnit cu Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, pentru a discuta proiecte importante pentru comună și locuitorii ei. Din resurse proprii, administrația din Dieci a terminat lucrările de modernizare a uneia dintre cele mai circulate străzi din comună, finalizând inclusiv turnarea asfaltului pe drumul spre mănăstirea de la Roșia. Anul acesta, în comună s-au efectuat lucrări la capela de la Dieci, iar în domeniul cultural, duminică, 22 august, se va organizat atât cea de-a doua ediție a festivalului în grai popular „Străjerii Cociubei”, cât și o ceremonie religioasă la Mănăstirea Roșia, cu prilejul Praznicului „Adormirea Maicii Domnului”.

Cel mai important proiect pentru localitate este extinderea rețelei de apă și de canalizare. „Avem realizări finanțate din resurse proprii, inclusiv în ceea ce privește rețeaua de apă. Dar, pentru a asigura pentru întreaga comună apă potabilă și canalizare, avem un proiect mai mare, care are nevoie de cofinanțare. În prezent, lucrăm la documentație, la studiul de fezabilitate și la proiectul tehnic, dar pentru lucrarea în sine avem nevoie de sprijin și ne dorim găsirea unor surse de finanțare, prin Consiliul Județean, a declarat primarul comunei Dieci, Ștefan Galea.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a precizat: „Comuna Dieci reprezintă pentru Consiliul Județean, unul dintre punctele strategice de dezvoltare a rețelei rutiere din nordul județului. Modernizarea drumului Gurahonț-Dieci-Buteni, consolidarea și asfaltarea legăturii dintre Almaș și Dieci și începerea lucrărilor la drumul Dieci-Dezna fac din comuna Dieci un nod rutier și, de asemenea, tranzit între Valea Mureșului și stațiunea Moneasa, pe ruta Julița-Mădrigești-Gurahonț-Dieci-Dezna-Moneasa.”

No Comments

Comments for Iustin Cionca: „„Comuna Dieci reprezintă pentru Consiliul Județean, unul dintre punctele strategice de dezvoltare a rețelei rutiere din nordul județului” are now closed.