Iustin Cionca: „Am invitat la Arad directorii tuturor instituțiilor de cultură din Euroregiune, pentru un program cultural comun!”

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on noiembrie 28, 2018 with No Comments

Asociația Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2021 și Asociația Novi Sad, Capitală Europeană a Culturii 2021 au susținut astăzi, la Timișoara, în cadrul Adunării Generale a Euroregiunii Dunăre-Criș-Mureș-Tisa, o prezentare a felului în care județele din Euroregiune pot beneficia de programul cultural al anului 2021 și al anilor pregătitori. La întâlnire au participat și președintele Consiliului Județean Arad și directorul executiv al Direcției de Comunicare și Strategii din CJ Arad, dr. Andrei Ando.

Consiliul Județean Arad a inițiat anul acesta realizarea Consorțiului Cultural Activarium, între județele din Euroregiune, pentru pregătirea acestora în vederea anului 2021. Ideea consorțiului cultural este că nu doar populația celor două orașe, ci cât mai mulți dintre cei cinci milioane de locuitori ai euroregiunii să beneficieze de avantajele Capitalei Europene a Culturii. În cadrul întâlnirii de astăzi, de la Timișoara, președintele Consiliului Județean Arad a fost informat cu privire la proiectele în care actorii culturali arădeni, asociațiile culturale și instituțiile se vor putea implica în pregătirea Capitalei Europene a Culturii.

Iustin Cionca a invitat cele două Asociații, de la Timișoara și Novi Sad, care gestionează proiectului 2021, la o întâlnire de lucru la Arad, la discuții cu Centrul Cultural Județean și Centrul Municipal de Cultură, pentru bugetarea unor evenimente comune, în următorii doi ani. „Este important, din punctul meu de vedere, ca după o discuție despre bugetarea unor evenimente, și actorii culturali arădeni să se implice în programul cultural. Cele două asociații vor avea și concursuri de proiecte, despre care îmi doresc ca arădenii să fie informați și pentru care să aplice, fiindcă sunt convins că multe dintre activitățile pregătite în dosarul de candidatură al Aradului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii vor putea fi continuate, cu atât mai mult cu cât Aradul este oraș partener cu Timișoara în acest program”, a declarat astăzi președintele Consiliului Județean Arad.

În aceeași idee, președintele Consiliului Județean Arad a invitat astăzi toți directorii instituțiilor de cultură și președinții Consiliilor Județene Timiș, Caraș-Severin, Bacs-Kiskun și Csongrad (Ungaria) și Provincia Autonomă Voivodina (Serbia) din Euroregiune la Arad, pentru stabilirea unui calendar comun de evenimente culturale, în anul 2019. Întâlnirea va avea loc în a doua jumătate a lunii decembrie.

No Comments

Comments for Iustin Cionca: „Am invitat la Arad directorii tuturor instituțiilor de cultură din Euroregiune, pentru un program cultural comun!” are now closed.