Iustin Cionca: A început proiectul pe 70 km de drum – „Reconstruim în Nordul Aradului”!

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on martie 05, 2024 with No Comments

Au început lucrările la marele proiect de modernizare a aproape 70 km de drumuri județene în nordul județului – cel mai mare proiect al județului Arad în domeniul drumurilor județene, în următorii patru ani!

Iustin Cionca a emis ordinul de începere a lucrărilor, începând de luni, pentru drumul Seleuș-Șicula, pentru primul tronson al drumului, pe o lungime de 6,3 km. Pe celelalte tronsoane documentația tehnică este în analiză la Agenția de Dezvoltare Regională și se pregătește procedura de licitație.

În proiectul „Reconstruim în Nordul Aradului”, Consiliul Județean Arad modernizează drumurile Mișca-Apateu-Berechiu, Seleuș-Șicula-Cermei-Berechiu-limită județ Bihor, Șepreuș-Cermei-Beliu.

Primul tronson al lucrării, între Seleuș și Șicula (până la pod), se realizează din fondurile Consiliului Județean Arad. Celelalte tronsoane, în valoare de peste 50 de milioane de euro, se construiesc din fonduri europene și reprezintă proiectul strategic al Consiliului Județean Arad pe actualul ciclu de finanțare, prin Programul Operațional Regional.

„Da, construim și în nordul județului Arad! Pe primul tronson a început deja organizarea de șantier, iar lucrarea va fi executată de același constructor care a modernizat drumul județean Arad-Horia-Șiria-Pâncota. În ce privește celelalte trei tronsoane, Mișca-Apateu-Berechiu, Seleuș-Șicula-Cermei-Berechiu-limită județ Bihor, Șepreuș-Cermei-Beliu, documentația tehnică este în verificare la finanțator, Agenția de Dezvoltare Regională, iar după parcurgerea etapei pregătim procedura de licitație. Modernizăm, astfel, încă o legătură cu județul Bihor și legăm nordul județului Arad de rețeaua de drumuri noi pe care deja am construit-o în județ”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

No Comments

Comments for Iustin Cionca: A început proiectul pe 70 km de drum – „Reconstruim în Nordul Aradului”! are now closed.