Iustin Cionca a dispus verificarea prin sondaj a calității lucrărilor pe drumurile județene!

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on iunie 11, 2020 with No Comments

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a dispus realizarea de controale prin sondaj, pe drumurile județene în lucru. La nivelul județului Arad sunt în lucru, în diferite faze ale execuției, 326 km de drumuri județene. Niciodată nu a existat un proiect de modernizare/reabilitare atât de mare, în județ, iar președintele Consiliului Județean a solicitat Direcției Tehnice verificarea constructorilor, pentru asigurarea calității.

Controalele se realizează prin sondaj pe drumurile județene, fără informarea prealabilă a celor care execută lucrările. Au fost trimiși pe teren 12 angajați ai Direcției Tehnice, iar diriginții de șantier sunt, la rândul lor, în legătură permanentă cu Consiliul Județean.

„Este important să se modernizeze drumurile județene, dar nu oricum! De aceea controlăm, prin sondaj, calitatea lucrărilor pe toate drumurile județene aflate în lucru. În zonele unde am sesizat că primul strat de asfalt a cedat sau nu este corespunzător, am solicitat constructorului refacerea lucrării! Am cerut calitate și insistăm pentru calitate!” – a declarat Iustin Cionca.

Controalele pe șantiere sunt dublate de verificarea respectării tonajului mașinilor care circulă pe drumurile în lucru și pe cele deja finalizate. După cele 33 de amenzi de săptămâna trecută, astăzi au mai fost date încă 8 amenzi. De asemenea, sunt verificate și tronsoanele de drum în lucru unde șoferii nu respectă interdicția de circulație și trec cu mașinile peste asfaltul proaspăt turnat. Situații de acest gen s-au constatat pe drumul județean în lucru Pâncota-Buteni.

No Comments

Comments for Iustin Cionca a dispus verificarea prin sondaj a calității lucrărilor pe drumurile județene! are now closed.