ISU Arad nu mai puțin de 54 misiuni

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , ,

Published on septembrie 04, 2017 with No Comments

În acest sfârşit de săptămână subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad au 54 misiuni astfel:

Stingerea incendiilor: 2 intervenţii

Asistenţă medicală de tip SMURD: 48 misiuni

Asistenţă persoane: 2 misiuni

Alte intervenţii: 2 misiuni

În 02 septembrie a.c Garda nr.1 de intervenţie Sebiş din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sebiş a fost alertat pentru a intervenii la un incendiu ce se manifesta la o anexă casă de locuit în comuna Igneşti.

Anexa era compusă din două încăperi, una cu rol de bucătărie şi cameră de locuit şi o încăpere pentru depozitarea cerealelor şi adăpost pentru păsări.

Deplasarea s-a făcut cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, 1 autospecială de muncă operativă, 1 ofiţer şi 6 subofiţeri. În momentul sosirii echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta la acoperişul anexei, violent, cu flacără deschisă, favorizat de materialul de construcţie, lemn, şi de prezenţa din abundenţă a cerealelor depozitate în anexă.

Incendiul a fost localizat în limitele găsite, s-a evitat propagarea la casa de locuit şi a fost stins după aproximativ o oră şi jumătate.

Cauza probabilă a incendiului „ scurt circuit „ electric. Proprietarul a lăsat becul aprins pe timpul nopţii în camera anexei în care creştea pui, în apropierea materialelor inflamabile.( folie de plastic)

Garda de intervenţie nr.1 Ineu din cadrul Detaşamentului de Pompieri Ineu a intervenit vineri noapte cu sprijinul SVSU Cermei, în localitatea Cermei pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la acoperişul unei case. În momentul sosirii forţelor profesioniste incendiul era localizat şi limitat de către voluntari, fiind stins în aproximativ 45 minute de către cele două echipaje care au lucrat în cooperare. În incendiul a ars aproximativ 60 mp de acoperiş. Prin intervenţia comună a celor două structuri s-a evitat extinderea focului la restul locuinţei.

La intervenţie au participat 5 pompieri profesionişti şi 5 voluntari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

Garda nr. 1 de intervenţie Bârzava din cadrul Secţiei de Pompieri Bârzava e executat ieri, 03.09.2017 o misiune de asigurarea a zonei în vederea evitării producerii altor situaţii de urgenţă la accidentul rutier produs pe DN 7 în localitatea Bătuţa. Echipajul format din 5 pompieri militari şi o autospecială de stingere a executat măsurile specifice de protecţie până la ridicarea autotrenului de pe linia de cale ferată.

No Comments

Comments for ISU Arad nu mai puțin de 54 misiuni are now closed.