Ionel Mariniță este noul campion național la tăiat lemne în competiția STIHL TIMBERSPORTS. Campionatul avut loc duminică la Săcuieni.

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , , ,

Published on august 02, 2021 with No Comments

România are un nou campion național la tăiat lemne care ne va reprezenta în toamnă la mondialele STIHL TIMBERSPORTS de la München, dacă se califică între primii 8 atleți din Europa, în urma rankingului internațional.  Ionel Mariniță a finalizat competiția cu 36 de puncte obținute la cele 6 probe de concurs, cel mai bun rezultat fiind înregistrat la proba tăierii cu super motoferăstrăul. Campionatul Național al Tăietorilor de Lemne STIHL Timbersports a avut loc duminică la Săcuieni, Bihor și a fost transmis în premieră în regim de live pe Facebook și pe Youtube.

Înregistrarea evenimentului poate fi urmărită pe Facebook aici: https://bit.ly/3jaiixf și pe Youtube aici: https://bit.ly/3flkctO

Lupta s-a dat între 7 atleți care au fost aleși în urma rezultatelor înregistrate la probele de concurs din evaluările locale. Cei care s-au înscris la start pentru titlul de cel mai bun tăietor de leme sunt: David Balazsi (23 ani), Ionel Mariniță (33 ani), Sebastian Ulici (20 ani), Lucian Baboi (36ani), Joszef Balogh (19 ani), Ede Vadkerti ( 18 ani) – categorie rookie. De asemenea, în cursă a intrat și veteranul Botond Nagy, unul dintre inițiatorii acestei discipline în România, cu o vechime de peste 15 ani. Deși a marcat punctaje foarte bune la toate probele, Nagy a avut ghinion la proba super motoferăstrău, acesta ratând pornirea utilajului la start. Această greșeală l-a dus pe locul doi, cu 33 de puncte, pe care îl împarte cu fostul campion național, David Balazsi, cu același punctaj.

Probele de concurs la care s-au întrecut participanţii au fost: tăierea cu joagărul, tăierea orizontală, tăierea cu motoferăstrăul STIHL MS661, tăierea verticală, tăierea la înălţime și tăierea cu hot saw (super-motoferăstrăul).

Despre STIHL TIMBERSPORTS

Competiţiile STIHL TIMBERSPORTS reprezintă o serie de concursuri internaţionale ale tăietorilor de lemne. Disciplina tăietorilor de lemne îşi are rădăcinile în SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă. În trecut, competiţiile de tăiere a lemnului aveau loc între forestieri pentru a stabili cel mai bun dintre ei la nivel local. De-a lungul timpului aceste „încercări de forţă” s-au transformat într-un concurs desfăşurat la un nivel atletic înalt. În anul 1985 s-au lansat competiţiile STIHL TIMBERSPORTS, sub forma unei serii de concursuri, în SUA.

Competiţiile STIHL Timbersports s-au impus acum drept unele de primă clasă. Ele au loc la nivel naţional şi internaţional. În Europa, competiţiile STIHL TIMBERSPORTS au debutat în 2001. Din 2005 Campionatul mondial STIHL TIMBERSPORTS aduce faţă în faţă pe cei mai buni atleţi ai lumii la tăiat lemne.

No Comments

Comments for Ionel Mariniță este noul campion național la tăiat lemne în competiția STIHL TIMBERSPORTS. Campionatul avut loc duminică la Săcuieni. are now closed.