Ionel Ciupe: “Fosta „Indagrara” ar fi o locaţie mult mai bună pentru „hub”-ul cultural, decît TEBA”

Written by florin coita. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on aprilie 28, 2016 with No Comments

ciupe 33

Chiar dacă se pregăteşte pentru startul oficial în campania electorală, Ionel Ciupe nu-şi neglijează atribuţiile de consilier municipal.

În cadrul unei conferinţe de presă, desfăşurate azi, acesta a anunţat că imediat după sărbătorile pascale va depune un proiect care prevede cumpărarea de către Primărie a fostei „Indagrara”, pentru ca acolo să se regăsească noul „hub” cultural al Aradului.

“Nu cred că fosta fabrică TEBA este locaţia potrivită. După părerea mea, un asemenea „hub” cultural trebuia să fie într-o clădire monument istoric, o clădire care face parte din istoria Aradului, cum este fosta „Indagrara”. Sincer, nu ştiu de ce ar trebui cumpărat acel spaţiu de la TEBA, poate, fiindcă este proprietatea unor italieni? Nu vreau să insinuez nimic, dar poate această alegere, ca şi desemnarea unui student italian drept viitor consilier municipal pe lista PNL, are legătură cu faptul că în Arad sunt circa 700-800 de italieni cu drept de vot! Mă intrigă puţin aceste lucruri. Dar revenind la locaţia “hub”-ului cultural, iată avantajele pe care le-am avea dacă am cumpăra „Indagrara”. Pentru Regiunea de Vest a României sunt disponibile nu mai puţin de 30 milioane euro pe POR 2014-2020, bani din care Aradul nu a atras şi nici nu pare să vrea să atragă niciun leu. Printr-un proiect privind „hub”-ul cultural la „Indagrara” sunt convins că s-ar putea accesa fonduri europene de cel puţin cinci milioane de euro. Sunt însă sceptic în ceea ce priveşte dorinţa actualei administraţii de a accesa proiecte europene, pentru că spre deosebire de banul public, care poate fi sifonat de către puterea locală spre buzunarele clientelei de partid, banii europeni sunt urmăriţi pas cu pas, până la ultima centimă. Pe bani europeni nu poţi nici să recepţionezi lucrări de proastă calitate, fără repercusiuni” a precizat Ionel Ciupe.

No Comments

Comments for Ionel Ciupe: “Fosta „Indagrara” ar fi o locaţie mult mai bună pentru „hub”-ul cultural, decît TEBA” are now closed.