Ionel Ciupe (ALDE): „Ziua de 28 septembrie rămâne o dată de referință în istoria universitară arădeană!”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on septembrie 28, 2015 with No Comments

Ciupe-420x363

Ziua de 28 septembrie rămâne o dată de referință în istoria universitară arădeană, ca un punct care marchează împlinirea spuselor cărturarului și ,,omului” de stat arădean, Vasile Goldiș:,, Școala cea mai bună este cea care zidește caractere, răspândește morala și implementează idealuri”.

ALDE Arad transmite pe această cale celor 2 universități arădene ,, Universității de Vest” Vasile Goldiș” și ,,Universității Aurel Vlaicu“, mult succes în noul an universitar 2015-2016, cu convingerea că succesul studenților și corpurilor academice ale celor două universități, va contribui la emanciparea și recunoașterea Aradului, atât în plan national, cât și în plan internațional. ALDE ARAD salută această recunoaștere a valorii școlii universitare arădene, care  pe 28 septembrie, cu prilejul deschiderii anului universitar, a fost onorată și de prezența Ministrului Educației din Romania, prof. dr. Sorin Câmpeanu. Prezența d-lui ministru Câmpeanu la Arad, ne indică faptul că Aradul este în atenția Guvernului României.

În  decursul ultimelor  2-3 luni în Arad au fost prezenți 3 miniștri ai Guvernului României și 6 miniștri secretari de stat, ceea ce denotă că Aradul este respectat și apreciat. Dincolo de actul de mare ținută pedagogică realizat la Arad de d-l ministru Câmpeanu, care a pus bazele unei reale apropieri și colaborări de perspectivă intre cele 2 universități arădene, prezența la Arad a d-lui ministru,  a insemnat și anunțul cu privire la prelungirea termenului acordat profesorilor doctoranzi, cu un an de zile, ca dispensă pentru a putea rămane în funcții academice,fapt ce denotă un  act de răspundere academică a d-lui ministru Câmpeanu, asigurându-se astfel stabilitate în invățământul universitar.

Vizita d-lui ministru la Arad, a avut și dimensiunea sa politică. Vizita d-lui ministru Câmpeanu la sediul ALDE ARAD indică clar recunoașterea ALDE ca formațiune politică participantă activ la guvernare, o forță politică apreciată și respectată în România și iată și aici la Arad! Sub un guvern eficient și competent, din care face parte  și ALDE, România s-a dezvoltat economic, iar rezultatele acestei bune guvernări se vad și la Arad, care pe anul 2014, a înregistrat, cu 5,4%, cea mai mare creștere economică din România. ALDE ARAD salută poziția economică nr. 1 din România a Aradului și continuăm prin GUVERNUL ROMANIEI aceasta politică,

care a demostrat că e una sănătoasă , un prilej de satisfacție și mândrie pentru Arad si arădeni.

No Comments

Comments for Ionel Ciupe (ALDE): „Ziua de 28 septembrie rămâne o dată de referință în istoria universitară arădeană!” are now closed.