Ionel Bulbuc: Tabăra Căsoaia va avea un turn de 33 de metri!

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on noiembrie 25, 2022 with No Comments

Fondurile europene pentru dezvoltarea infrastructurii culturale au fost subiectul principal abordat de vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Ionel Bulbuc, în conferința de presă organizată la sediul PNL. Acesta a vorbit despre proiectul de renovare prin reabilitare energetică a Bibliotecii Județene AD Xenopol (2,5 milioane de euro). Se caută fonduri pentru investiții în Complexul Muzeal și pentru un Muzeu al Etnografiei, în clădirea de pe strada Unirii.

Turiștii vor să vadă specificul local, un astfel de muzeu va avea succes. Îmi doresc să fie un reper cultural etnografic pentru Arad”, a spus Ionel Bulbuc.

De asemenea, pentru Muzeul din Lipova s-a găsit sursa de finanțare (4 milioane de euro), prin POR. Noutățile cele mai interesante vin de la Tabăra de la Căsoaia, unde se va realiza un turn de 33 de metri care asigură o vedere panoramică asupra taberei.

Turnul va avea cinci platforme de belvedere, pe acoperiș va fi instalată o instalație solară care produce energie pentru iluminat. Înălțimea stabilită este cea care permite o privire panoramică asupra celor trei hectare ale taberei”, a precizat vicepreședintele CJA.

De asemenea, tabăra va avea un trenuleț pentru vizitarea taberei de sculptură. De asemenea, se lucrează pentru un teren de exatlon (teren cu obstacole) și o tiroliană, adaptarea căsuțelor pentru program de iarnă. Toate aceste proiecte vor duce tabăra la creșterea nivelului de atractivitate al taberei, care va deveni un punct de referință pentru tinerii din Arad.

No Comments

Comments for Ionel Bulbuc: Tabăra Căsoaia va avea un turn de 33 de metri! are now closed.