Ion Stan: „Sistemul” bulversează clasa politică

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on iunie 07, 2015 with No Comments

Iată că înRomaniaoricare dintre coaliţiile  aflate la putere nu pot face ca lucrurile sa meargă  mai mult de 6-7 luni. Nicio guvernare  nu a fost capabilă să  producă  stabilitate,  mai  ales în ani preelectorali, marcaţi de campanii, exact cum este şi anul 2015.

Se pare ca vom avea o lungă vară fierbinte o  şi criza politică urmată de instabilitate economică.

Războiul dus de cei care controlează “SISTEMUL’’ bulverseză  în continuare clasa politică românească.

Rearanjarea coaliţiilor palamentare ar putea  bulversa  PSD, mai ales dacă Ponta va fi suspendat,  ca să meargă în ‘’cercetări’’.

Dacă Guvernul va promite şi va alimenta  teritoriul, satisfăcând cererile  fiecărui arondisment electoral, primarii vor face presiuni la aleșii centrali să mențină actuala coaliţie, să facă front comun în jurul lui Ponta. Daca Parlamentul îl demite  prin  trădarea unor păstrători de portofolii, nişte căpuşe „în slujba cetăţeanului” ,partiduleţul trădător se va lipi imediat la noua guvernare. În actuala situație, dacă lui Şova i-au lipsit  cîteva voturi  aranjate ca să fie arestat, în cazul lui Ponta este vorba despre peste 100 de voturi.

Varianta unui scrutin electoral parlamentar imediat se apropie când auzim pe KJ spunând că există soluții politice, iar cea mai rezonabilă ar fi să demisioneze Ponta. Înseamnă că, dacă  nu functionează demisia,  mai există planurile B,C,D. Printre care, dizolvarea Parlamentului, după ce cad trei propuneri succesive de premier. O variantă care, oricât ar încerca KJ să ne aburească, ar însemna o criză politică infinit mai gravă decât păstrarea unui premier acuzat de presupuse fapte din urmă cu opt ani. Ar fi un adevărat haos, care se pare, i-ar folosi lui KJ, care, precum Luceafărul, exact din haos s-a născut, ca preşedinte. Poate, pe acest principiu, KJ va deveni, precum ilustrul său predecesor, un „jucător” şi, la presiunea PNL, va declanşa o serie de atacuri la limita Constituţiei împotriva premierului, protejat în continuare de către majoritatea parlamentară. Situaţie în care s-ar putea ca PSD să riposteze dur, declanşând procedura de suspendare a preşedintelui.

Atâta vreme cât „sistemul”rămâne la butoanele politicii, instabilitatea va domina scena politică românească, perpetuând marea corupţie endemică în care se scaldă România şi clasa politică.

De  Trecutul  şi activitatea lui  Ponta ştiau Serviciile , Băsescu, Parlamentul ,KJ, ştia şi justiţia, care în vreo trei rânduri a stabilit că nu are nicio vină pentru faptele care i se impută acum. Atunci de ce l-au uns prim-ministu ?  Vrea cineva instabilitate în acestăţară? Se pare că da, iar singura soluţie de a face sistemul să facă pasul în lateral- în spate, este absolut imposibil-vine tot de la votul cetăţenilor. Condiţia este ca electoratul să înveţe să voteze principii, oameni principiali, nu mituitori electorali. Şi, mai ales, fără legături cu sistemul.

No Comments

Comments for Ion Stan: „Sistemul” bulversează clasa politică are now closed.