Ioana Ciupe: TLDE Arad sustine initiativa “Preturi in lei, NU EURO, la abonamentele de telefonie”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on august 25, 2016 with No Comments

IMG-20160825-WA0009_tlde

Prim-vicepreşedintele TLDE România şi copreşedinte TLDE Arad, Ioana Ciupe, susține initiațiva legislativă  a copreședintelui  Ionuț Negoi, prin care se dorește ca toate abonamentele de telefonie mobilă sau fixă din România să aibă prețul exprimat în lei. „Avem o monedă națională și, exceptând câteva companii din anumite domenii bine cunoscute – telefonia mobilă fiind cel mai cunoscut exemplu -, operatorii economici înțeleg să se raporteze la leu atunci când își formulează prețurile. Din păcate, unele mari corporații multinaționale funcționează deja în logica financiară a zonei euro, trecând peste un aspect esențial, acela ca prețurile abonamentelor, ale cartelelor telefonice reîncărcabile și ale serviciilor în general, trebuie să fie exprimate în lei, din respect și în interesul consumatorului român”, susține Ionuț Negoi, copreședintele TLDE România.

În cele ce urmează, organizația de tineret a Alianței Liberalilor și Democraților va demara o amplă acțiune de informare a opiniei publice și va strânge semnături de susținere din partea cetățenilor interesați de această propunere. Oricine susţine această cauză, poate semna această petiţie online: http://www.petitieonline.com/forum/175066.

Vom explica cetățenilor care sunt diferențele dintre costurile exprimate în euro și sumele finale de plată, iar aceștia vor fi în măsură să-și conceapă, în cunoștință de cauză, o idee realistă despre efectele variaţiei permanente a cursului valutar. Campania de strângere de semnături va fi urmată  de depunerea unei propuneri legislative, prin intermediul grupului parlamentar ALDE” declară Ioana Ciupe, prim-vicepreşedinte TLDE România.

No Comments

Comments for Ioana Ciupe: TLDE Arad sustine initiativa “Preturi in lei, NU EURO, la abonamentele de telefonie” are now closed.