Ioan Cristina: „Un nou atentat la adresa libertăţii presei”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on februarie 28, 2019 with No Comments

Senatorul liberal Ioan Cristina atrage atenţia cu privire la un nou atentat la adresa libertăţii presei.

Potrivit acestuia, situația reporterilor de la Televiziunea Română a devenit un caz în sine de cenzură politică, sistematică, în care sunt luați în vizor până și reporterii care nu înțeleg să se conformeze voinței Partidului Social Democrat.

„A devenit o obsesie a conducerii TVR sancționarea jurnaliștilor acestei televiziuni atunci când aceștia își fac treaba în mod onest și încearcă să prezinte opiniei publice adevărul. Pentru PSD a devenit o crimă fapta de a pune întrebări corecte, dar incomode, liderilor acestui partid, doar pentru că aceste întrebări relevă impostura pe care încearcă cu disperare să o ascundă opiniei publice”, a declarat Ioan Cristina.

Conform senatorului liberal, Televiziunea Română nu se află la primul caz în care reporterii sunt luați la ochi și supuși presiunilor din partea unei conduceri obediente PSD. A fost cazul reporterului TVR acreditat la Primăria Capitalei, care nu i-a adresat întrebări pe placul primarului general, Gabriela Firea, cazul reporterului acreditat la Guvern care nu i-a adresat o întrebare care să-i fie facilă premierului Viorica Dăncilă, cazul reporterului al cărui material jurnalistic l-a nemulțumit pe ministrul Finanțelor, chiar dacă prezenta poziția ambelor tabere aflate în dispută, precum și acest din urmă caz al reporterului care a adresat întrebări liderilor PSD, alături de alți jurnaliști ai televiziunilor private, la finalul reuniunii Comitetului Executiv al PSD.

„În numele PNL, solicităm conducerii TVR să revină, de îndată, asupra deciziilor care îi privesc pe jurnaliștii care și-au «permis» să deranjeze Partidul Social Democrat cu întrebări, întrucât este un act flagrant de cenzură și o încălcare a legii de funcționare a acestei instituții publice, plătită din bani publici. Decizia corectă pe care o solicităm conducerii TVR este aceea de a disponibiliza persoanele responsabile de presiuni asupra jurnaliștilor televiziunii publice, decidenți editoriali care se află în poziții de interimat și care înjosesc în acest mod fața Partidului Social Democrat”, a mai declarat senatorul arădean.

 

No Comments

Comments for Ioan Cristina: „Un nou atentat la adresa libertăţii presei” are now closed.