Ioan Cristina: “Impunerea taxei de solidaritate ar crește riscul ieșirii din sistemul public al angajaților bine pregătiți profesional și cu experiență”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on aprilie 15, 2013 with No Comments

Partidul Național Liberal se opune categoric oricărei supraimpozitări sau creșteri de fiscalitate, a declarat senatorul liberal Ioan Cristina, co-preşedinte al USL Arad. El a spus că PNL susține principiul cotei unice iar unul dintre angajamentele luate de USL încampaniaelectoral a fost că taxele și impozitele nu vor crește.

„Inițiativa privind impunerea unei taxe de solidaritate de 10% tuturor bugetarilor cu salarii și pensiilor mai mari de 1000 de euro contravine atât principiilor liberale cât și promisiunilor făcute de PNL și PSD în campania electorală. Impunerea acestei taxe de solidaritate ar crește riscul ieșirii din sistemul public al angajaților bine pregătiți profesional și cu experiență, mai ales că taxa ar accentua discrepanțele de venituri dintre stat și privat pe funcții similare. Nu este normal ca o persoană care s-a pregătit și muncește să fie penalizată, munca trebuie încurajată, inclusiv prin salarii corespunzătoare”, a declarat senatorul arădean. Acesta este de părere că soluțiile pentru creșterea încasărilor și, implicit, pentru relansarea economiei trebuie să fie stimularea fiscală și crearea de noi locuri de muncă.

„Dacă măsura impozitării cu 10% a pensiilor și salariilor s-ar aplica în cele din urmă, ea are şanse mari însă să fie declarată neconstituţională, cel puţin la capitolul taxarea pensionarilor. În 2010, Guvernul Boc a încercat să diminueze pensiile cu 15 la sută, dar a eşuat, CCR declarând neconstituţională această măsură”, a mai declarat senatorul liberal.

 

 

No Comments

Comments for Ioan Cristina: “Impunerea taxei de solidaritate ar crește riscul ieșirii din sistemul public al angajaților bine pregătiți profesional și cu experiență” are now closed.