Ioan Cristina: „ Comasarea terenurilor, restructurarea fermelor sau organizarea de piețe comune sunt măsuri pentru care voi lupta în Parlament” (P)

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on noiembrie 22, 2016 with No Comments

ioan-cristina-pnl

Se apropie alegerile parlamentare de pe 11 decembrie. Am vrut să vedem care sunt opiniile candidatului la funcția de senator din partea arădenilor în Parlamentul României, Ioan Cristina. De aceea i-am adresat câteva întrebări scurte și la obiect:

Domnule Ioan Cristina, sunteţi din nou candidat la funcţia de senator. De ce această dorință de a continua?

– În primul rând mă consider un altfel de parlamentar, un om care menţine vie legătura cu alegătorii şi după alegeri. Oamenii de la țară mă cunosc, știu că sun unul dintre ei. La fel și eu cunosc bine problemele oamenilor, pot să spun chiar că din fiecare localitate în parte. La fel ca şi cetăţenii din mediul rural sau cel orăşenesc, m-am săturat de parlamentari pe care i-am văzut doar în campania electorală sau pe la diferite manifestări populare. Ca să poți să te lupți în Parlament pentru problemele lor, e nevoie de implicare, de dorinţa reală de face lucruri bune pentru oameni.

-Aveți deja un mandat de parlamentar, credeți că ați dobândit o oarecare experiență?

- Cred că în acești patru ani am acumulat destulă experiență, dar nu pot să spun că am intrat în Parlament ca un novice. Am acumulat o vastă experienţă în decursul carierei mele, în special atunci când am fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad. Încă de pe atunci am cunoscut îndeaproape problemele și nevoile comunităţilor din județul Arad.

- Cum veţi ajuta în continuare oamenii, de acolo din Parlament?

- La fel cum am făcut-o și până acum, adică susţinându-le problemele direct la miniştrii de care depinde rezolvarea acestora. Sau, prin iniţiative legislative ale căror rezultat să se reflecte în creşterea nivelului de trai al oamenilor, a calităţii vieţii în general.

- Care credeți că ar fi cea mai mare provocare pentru viitorul mandat?

- Principalul meu obiectiv pentru următorul mandat este acela de a dezvolta satele din județul Arad și de a obține facilități pentru agricultorii care vor renunța la agricultura de subzistență și se vor constitui în forme asociative. Comasarea terenurilor, restructurarea fermelor sau organizarea de piețe comune sunt măsuri pentru care voi lupta în Parlament. Cred că aceste măsuri ar trebui să se materializeze prin sprijinul reciproc dintre stat si fermieri. Vreau ca țăranul să fie informat cât mai corect asupra posibilităților de dezvoltare pe care le are.

- Credeți într-un scor bun la alegerile din 11 decembrie pe Arad?

- Nu cred! Sunt convins. Avem o echipă puternică, iar cu siguranță arădenii știu ce vor. După cum arată sondajele la ora actuală, vom avea patru deputați și doi senatori. Sper ca și la nivel național să avem rezultate bune și de ce nu PNL-ul să intre la guvernare.

No Comments

Comments for Ioan Cristina: „ Comasarea terenurilor, restructurarea fermelor sau organizarea de piețe comune sunt măsuri pentru care voi lupta în Parlament” (P) are now closed.