Invitație ale Asociațiilor Profesionale în folosul activităților liberale

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on octombrie 04, 2016 with No Comments

florin-galis

Pe eșichierul politic românesc, ALDE rămâne singurul partid de dreapta realmente preocupat de antreprenori, de oamenii cu inițiativă, de investitorii care aduc plusvaloare societății în care trăiesc. Și care, nu o dată, s-au văzut prinși în chingile unui sistem care în loc să îi ajute, le pune piedici la tot pasul, le este dușman în loc să le fie prieten.

Este exact ceea ce dorește să schimbe din temelii alianța liberalilor și conservatorilor. Să schimbe acest sistem tot mai anchilozat și ostil inițiativei private (a se vedea și impozitarea deloc favorabilă), dând șanse tinerilor să se afirme la ei acasă, ajutându-i pe cei care pornesc o mică afacere ori se descurcă pe cont propriu, ce-i drept cu eforturi considerabile, prin practicarea unei profesii liberale.

Tocmai pentru a susține segmentul profesiilor liberale, filiala ALDE Arad vine cu propuneri concrete și extrem de favorabile acestora. „Adesea s-a întâmplat ca parlamentarii să voteze legi prin care să influențeze în rău viața de zi cu zi a persoanelor ce obțin venituri din activități independente, respectiv practică profesii liberale. Chiar au existat cazuri în care votau în necunoștință de cauză! Pentru a preîntâmpina, pe cât posibil, asemenea situații, intenția noastră este să permitem asociațiilor profesionale să conceapă și să înainteze Parlamentului inițiative legislative, inițiative care să impulsioneze activitatea unor categorii profesionale diverse, cum ar fi notari, avocați, arhitecți, medici, psihologi, traducători, farmaciști ș.a.m.d. Acest fapt ar presupune modificarea constituției, în speță a articolului 74 privind inițiativele legislative, însă în condițiile date, modificarea constituției ar fi mai mult decât justificată” – explică Florin Galiș, președintele organizației municipale ALDE Arad.

No Comments

Comments for Invitație ale Asociațiilor Profesionale în folosul activităților liberale are now closed.