Ingrid Iordache (TSD) : Aradul are nevoie de o strategie de tineret, elaborată în conformitate cu aspiraţiile acestei categorii

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on aprilie 05, 2017 with No Comments

Aradul ar trebuie să urmeze exemplul unor oraşe precum Timişoara, Constanţa, Bacău şi bineînţeles Bucureşti, pe linia înfiinţării unui organism consultativ al tinerilor la nivel local, este de părere Ingrid Iordache, preşedintele Tineretului social-democrat Arad.

În toate aceste localităţi funcţionează deja cu succes Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret, structură consultativă fără personalitate juridică constituită pe lângă Primăria Municipiului. Organismul operează pe baza dialogului structurat în ceea ce priveşte elaborarea şi monitorizarea aplicării politicilor publice în domeniul tineretului la nivel local. Din această structură pot face parte organizațiile federative ale tinerilor, organizațiile studențești, organizațiile de elevi, structurile sindicale adresate tinerilor, structurile patronale adresate tinerilor şi evident structurile de tineret ale partidelor politice. Menirea unui astfel de organism este de a promova drepturile și interesele tinerilor, prin stabilirea unui dialog permanent cu principalii actori ai comunității.

Consider important, împreună cu echipa de consileri municipali PSD Arad, ca principala temă și sarcină a unui asemenea consiliu, odată înfiinţat, să fie elaborarea unei strategii pentru tineret a municipiului Arad. Este esenţial să avem pentru urbe o strategie gândită împreună cu tinerii și pentru tineri. Dincolo de forumul de dezbateri, întâlniri, analiza principalelor probleme, considerăm că trebuie să cuantificăm o strategie de tineret, în care să se regăsească principalele gânduri, aspirații, proiecte ale acestei categorii. Tocmai de aceea, PSD Arad lucrează la elaborarea şi întocmirea unei hotărâri de Consiliu Local Municipal, pe care o vom supune discuţiei şi analizei în plen, document ce va permite înfiinţarea la Arad a Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret”, afirmă Ingrid Iordache, preşedintele Tineretului social-democrat Arad.

Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Ingrid Iordache (TSD) : Aradul are nevoie de o strategie de tineret, elaborată în conformitate cu aspiraţiile acestei categorii are now closed.