Ing. Valentin Bot un „Primar de 5 stele”!

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on aprilie 26, 2023 with No Comments

Primarul ing. Valentin Bot este preocupat de atragerea fondurilor care pot contribui la dezvoltarea infrastructurii, la promovarea tradiţiilor, sportului, dar şi a educaţiei, în localitatea Șiria. Astăzi, destinele comunei Șiria sunt conduse de mai bine de 18 ani de către primarul ing. Valentin Bot, un om gospodar, familist şi cu credinţă în Dumnezeu.

R: Cum vede astăzi relația cu cetățenii primarul Valentin Bot?

Relaţiile publice sunt o modalitate prin care administrația publică comunică cu cetățenii nu doar pentru a da informatii asupra serviciilor oferite, ci pentru a se face cunoscută și a-și consolida pozitia în cadrul comunitații locale. Imaginea unei comune se gestionează ca orice obiect de patrimoniu, iar în unele situaţii aceasta este mai valoroasă decât întreg patrimoniul administrației respective. Gestionarea imaginii unei comune este o obligaţie a întregii echipe din administrație şi, în special a conducerii acesteia, deoarece îmi doresc să avem o comună bine pusă la punct din toate punctele de vedere.

R: Cum vedeți relația cu Consiliul Județean Arad?

Vreau să mulțumesc Consiliului Județean Arad pentru că ne este întotdeauna alături. În ultima perioadă, datorită sprijinului oferit de reprezentanții instituției, la Șiria, Galșa și Mâsca au fost făcute schimbări importante. S-a făcut un pas enorm și mă bucur pentru această reușită. Sper să continuăm în aceeași formulă și să colaborăm pentru proiectele viitoare. Avem o comună frumoasă, bogată în istorie și locuri superbe. Este datoria noastră să o întreținem și să ne ocupăm de ea. Avem și un consilier județean din Șiria în persoana doamnei Garofița Popa care în cele trei mandate la Consiliul Județean Arad a contribuit foarte mult la dezvoltarea comunei noastre și a județului Arad și pe această cale vreau să îi mulțumesc.

R: Au trecut mai bine de trei luni din 2023, cum ați început anul?

Pot să spun cu dreptul! De la începutul anului consider că suntem pe o pantă ascendentă. Continuăm proiectele începute și nu numai, putem vorbi despre proiecte viitoare pe mai multe domenii, infrastructură, cultură, sport și mai ales  cresterea calității vieții prin irnplementarea unor măsuri integrate în comuna Șiria. Vreau să amintesc aici doar câteva din proiecte la care sunt semnate contractele de finantare si sunt in derulare; demolarea ciădirii existente și înfiintare gradinită și afterschool în Comuna Șiria ( pe AFIR), creșterea calității vieții prin irnplementarea unor măsuri integrate în comuna Șiria (pe POCU, FES), achiziția unui microbus electric pentru transport personae( pe PNRR), înființare centru de aport voluntar pentru deșeuri în Comuna Șiria (pePNRR)

R: Aveți proiecte ce urmează a fi implementate?

Bineînțeles că avem, aici aș putea la fel să vă exemplific câteva; reabilitarea unor străzi și a drumurilor comunale DC 91, DC 94 din Comuna Șiria ( prin Programul Național de lnvestiții ,,Anghel Saligny”, amplasare stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localitațile Șiria, Galșa și Mâsca, elaborare P.U.Z. construire bazin de înot didactic și de agrement , S+P+1 și dotări complementare în intravilanul comunei Șiria, canalizare menajeră în localitatea Mâsca, reabilitarea și extinderea unui centru de zi pentru copiii aflați în situație de risc de separare de părinti, în localitatea Galșa, dotarea cu echipamente lT a unităților de învațământ și dotarea cu utillaje și echipamente a serviciului administrativ, pază, întreținere și transport din Comuna Șiria. Prin aprobarea Consiliului local al comunei Șiria s-au alocat sume din bugetul local al comunei pentru manifestări culturale cum ar fi; Kirchweich – parada populară a portului șvăbesc la Șiria, Ziua Copilului și Ziua Eroilor.

R: Recent ați primit o distincție. Ce înseamnă aceasta pentru primarul Valentin Bot?

Da pot să spun că sunt mândru de acest premiu din partea „Asociației Comunelor din România”, un premiu intitulat sugestiv „Primar de 5 stele”. Slujesc de mai bine de 18 ani în fruntea comunității șiriene, oarecum această distincție este ca o răsplată pentru tot ceea ce am făcut pentru cetățeni în toți acești ani. Dar așa cum am mai spus vreau să dedic această distincție locuitorilor comunei Șiria, pentru aportul lor adus la ridicarea nivelului urbei noastre la rang de comună fruntașă a județului Arad și chiar a României.

R: Un gând pentru locuitorii comunei Șiria din partea edilului?

Le doresc multă sănătate, putere de muncă și să aibă convingerea că le voi fi alături ori de câte ori au nevoie. Să fie convinși că ușa primarului Bot va fi permanent deschisă pentru ei. Doar împreună vom putea ridica nivelul de trai al locuitorilor comunei Șiria, vom putea avea o viață mai bună.

 

No Comments

Comments for Ing. Valentin Bot un „Primar de 5 stele”! are now closed.