Infracțiuni rutiere

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on decembrie 27, 2018 with No Comments

În perioada 22-26 decembrie a.c., polițiștii au depistat în trafic mai mulți conducători auto sub influența alcoolului sau care conduceau fără permis.

Astfel, polițiștii au depistat conducând sub influența alcoolului: pe raza localității Sântana, un bărbat de 49 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,22 mg./l. alcool pur în aerul expirat, la intersecția a două străzi de pe raza localității Pecica, după ce ar fi intrat într-un cap de pod, un bărbat de 42 de ani care fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,14 mg./l. alcool pur în aerul expirat iar pe D.J. 682, un bărbat de 41 de ani din Frumușeni, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,12 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

A mai fost depistat pe raza localității Secusigiu, conducând un autoturism neînmatriculat și fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, un tânăr de 20 de ani, din aceeași localitate.

În cazul celor depistați conducând sub influența alcoolui, a fost dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cei depistați în trafic încălcând normele legislației rutiere, sunt cercetati pentru conducere sub influența alcoolului și punere în circulație pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat și fără a deține permis de conducere.

 

Polițiștii rutieri în acțiune

 

În perioada 22-26 decembrie, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 240 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 117.200 de lei.

Dintre acestea, 49 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 191 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere și ridicate 2 certificate de înmatriculare.

No Comments

Comments for Infracțiuni rutiere are now closed.