Informare SCJU Arad, 24.11.2022

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on noiembrie 24, 2022 with No Comments

Prima prelevare de organe și țesuturi din acest an, de la Arad, s-a încheiat în urmă cu câteva minute și a fost efectuată de medici din Arad, Cluj-Napoca și București! Donatorul a fost un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Arad, aflat în moarte cerebrală, iar familia acestuia și-a exprimat acordul pentru prelevare, din  dorința de a ajuta alți oameni aflați în stare gravă, și a căror  singură speranță este un transplant. 

 „Pacientul a ajuns în stare gravă la spital, unde i s-a pus diagnosticul de moarte cerebrală. Familia îndurerată a decis să doneze organele sănătoase pentru a salva alți oameni care depind de transplant. Intervenția de prelevare a ficatului, rinichilor și corneei a durat în jur de patru ore și s-a desfășurat în Blocul Operator I al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Mulțumim familiei pacientului care  a luat o decizie dificilă însă plină de umanitate și compasiune față de semeni. Decizia acestei familii va salva viața altor oameni aflați în aceste momente în stare gravă” e precizat dr. Dana Moț, medic coordonator transplant SCJU Arad

Pentru buna desfășurare a intervenției, mulțumim personalului medical care își desfășoară activitatea în: Anestezie și Terapie Intensivă I, Blocul Operator I, Neurologie, Neurochirurgie și Chirurgie Generală I. 

 

No Comments

There are currently no comments on Informare SCJU Arad, 24.11.2022. Perhaps you would like to add one of your own?

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.