Începe vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 an

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on ianuarie 21, 2022 with No Comments

Începând de miercuri, 26.01.2022, în municipiul Arad va fi demarată campania de vaccinare anti-COVID a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani. Singurul centru din municipiu unde se va administra vaccinul Comirnaty-Pfizer/BioNTech este cel amenajat de Primăria Municipiului Arad în incinta Cinematografului Grădiște situat pe str. Petru Rareș nr. 25. Programarea copiilor se face pe platforma pusă la dispoziție de Serviciul de Telecomunicații Speciale, prin intermediul conturilor părinţilor sau ale reprezentanţilor legali. 

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice.

Important de reținut!

Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare, aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/formulare-si-chestionare/  

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty  este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile;

Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.

În ceea ce privește activitatea centrelor de vaccinare, începând cu data de luni, 24.01.2022, la nivelul municipiului Arad vor mai funcționa doar două centre de vaccinare:

  1. Centrul de Vaccinare Fix – Cinema Grădiște situat în Grădiște, str. Petru Rareș nr. 25, mun. Arad, având programul de funcționare de luni până duminică între orele: 08:00 – 20:00:

  • un flux de vaccinare Pfizer;

  • un flux de vaccinare Johnson&Johnson;

  • un flux de vaccinare Moderna.

  1. Centrul de Vaccinare Fix – Cinematograful Arta situat în str. Vasile Alecsandri nr. 2, mun. Arad, având programul de funcționare de luni până duminică între orele: 08:00 – 20:00:

  • un flux de vaccinare Pfizer;

  • un flux de vaccinare Astra Zeneca;

Centrele de vaccinare din Aradul Nou, Micălaca, Gai, cel amenajat în incinta Sălii de sport CSS de pe strada Predeal precum și Centrul de Vaccinare DRIVE THRU își suspendă temporar activitatea, începând de săptămâna viitoare.

No Comments

Comments for Începe vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 an are now closed.