Începe asfaltarea drumului județean Curtici-Macea-Sânmartin

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , ,

Published on mai 11, 2021 with No Comments

 

Lucrările la drumul județean Curtici-Macea-Sânmartin sunt în plină desfășurare. Săptămânile trecute s-a lucrat la consolidarea fundației, la terasament, iar apoi s-a așternut stratul de piatră. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 1 martie, iar săptămâna următoare, dacă permit condițiile meteo, se va trece la turnarea primului strat asfalt.

Lucrările la drumul județean Curtici-Macea-Sânmartin au valoarea de 10 milioane lei, iar termenul de finalizare pentru cei 8,6 km este de 14 luni. Fondurile sunt accesate de Consiliul Județean Arad pe programul transfrontalier Interreg România-Ungaria, iar lucrările la acest drum sunt realizate de compania PORR.

„Consiliul Județean Arad a câștigat întregul buget destinat pentru opt județe, pentru modernizarea de drumuri prin acest program transfrontalier. Tot prin acest proiect, primăria Curtici construiește de la zero o șosea de centură. Realizăm o rețea de drumuri care leagă punctele de trecere a frontierei Nădlac, Turnu, Vărșand printr-o infrastructură modernă, nouă și de bună calitate. Am urmărit mai multe obiective cu acest proiect: degrevarea de trafic a drumurilor județene de pe această rută, modernizarea întregii rețele de drumuri pe acest traseu, chiar prin construirea de la zero a unor porțiuni de drum, realizarea de șosele de centură pentru orașele Curtici și Chișineu Criș, respectiv facilitarea legăturii între respectivele puncte de trecere a frontierei și zonele industriale din Chișineu Criș, Arad, Curtici și Pecica”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 

No Comments

Comments for Începe asfaltarea drumului județean Curtici-Macea-Sânmartin are now closed.