În sfârşit, victorie!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on octombrie 29, 2023 with No Comments

UTA a reuşit, în sfârşit, să-și apropie victoria mult dorită, obţinând-o la Craiova, în faţa “Universităţii” lui Mititelu, scor 3-2 (2-1). Un rezultat parcă anunţat de evoluţiile bune cu Rapid şi Farul, dar şi de încrederea arătată de Mircea Rednic, antrenorul “Bătrânei Doamne”, înaintea confruntării din Bănie.

Oltenii s-au prezentat la partida cu UTA având pe bancă un nou antrenor, italianul de 39 de ani Giovanni Constantino. Primul sfert de oră a aparţinut gazdelor, dar a fost doar o posesie sterilă, fără pericole reale pentru poarta lui Iacob. Apoi, meciul s-a echilibrat, UTA s-a dovedit tot mai periculoasă, Fabry trecându-şi în cont ocaziile cele mai mari. Cumva împotriva cursului jocului, oltenii aveau să deschidă scorul. În min. 29, Luckassen a fost busculat într-un duel aerian la mijlocul terenului, a pierdut balonul, care a ajuns în flancul stâng, la Bahassa. Acesta a profitat de marcajul larg a lui Conte, a centrat în careu, iar Chițu, venit în viteză în fața porții lui Iacob, a marcat cu capul, din plonjon, pentru 1-0.

Arădenii nu au cedat și au jucat la maximum cartea ofensivei. Au fost răsplătiţi pentru asta prima data în min. 36. Fabry a executat o lovitură de colţ, Freitas a lovit mingea cu capul, dar portarul gazdelor, Gurău, în încercarea de a boxa, l-a lovit violent cu pumnii în cap. Centralul Marian Barbu a verificat faza la VAR, a dictat penalty și Fabry a înscris calm, cu un șut pe centrul  porții. Era 1-1 în minutul 37 și imediat după aceea Ofosu avea să treacă pe lângă golul de 2-1 dar  a preluat prea larg o minge în zona careului Craiovei, iar șutul avea să fie în plasa laterală. S-a revanșat însă în minutul 41, atunci când UTA avea să înscrie după o fază de kinogramă. Fabry a ajuns în ultimul moment la o minge pe care a prelungit-o pentru Micovschi. Extrema arădeană l-a depășit în viteză pe Compagnucci, a ajuns mingea chiar lângă linia de fund, a centrat perfect în careu și Ofosu a trimis un voleu cu stângul, imparabil, pentru 1-2.

UTA avea avantaj la pauză, după un joc consistent, în care şi-a creat multe ocazii la poarta adversă, a înscris, dar a și ratat mult. Alb-roşii au abordat la fel de ofensiv şi repriza a doua. Au  continuat să pună presiune, Fabry a avut din nou şansa de a modifica tabela, dar nu a găsit cele mai fericite soluţii.

Tehicianul oltenilor a forţat cartea atacului, şi i-a trimis în teren pe rapizii şi tehnicii Sidibe și Asamoah. Craiova s-a apropiat tot mai mult de careul arădean, dar golul egalării a venit nu dintr-o fază lucrată a oltenilor ci dintr-o greşeală inexplicabilă a lui Cristi Mihai, în rest cu un joc bun. Aflat în centrul propriului careu, tânărul jucător arădean a lovit defectuos mingea cu capul, trimiţând-o spre propria poartă, exact lui Van Durmen, aflat la marginea careului mic. Şut imparabil al acestuia şi 2-2, în minutul 60.

UTA a dovedit că nu e mulţumită cu remiza, iar eforturile trupei lui Mircea Rednic au fost răsplătite după numai patru minute. Nou intratul Stahl a insistat în careul oltenilor între doi jucători adverși, mingea a ajuns la Luckassen, acesta a pivotat frumos, a așezat pentru Micovschi, care, cu calm, a pus latul pentru 2-3, şi pentru al doilea său gol în ultimele două meciuri.

Pe final, UTA a făcut pasul înapoi, craiovenii au pus presiune, dar cu excepția oportunităților semnate Van Durmen și Sidibe, pericolul real a lipsit la poarta lui Iacob.

Fluierul final a lui Marian Barbu a adus multă bucurie pe banca UTA-ei, care se întâlneşte din nou cu victoria după opt etape şi părăseşte locul de baraj. Urmează însă alte două partide  importante, pe “teren propriu”, adică la Oradea, în cupă cu cealaltă “Universitatea”, a lui Rotaru, şi apoi cu Dinamo, în ultima etapă a turului.

FCU Craiova: Gurău – Negru (73 Matheus Mascarenas), Compagnucci, Henriques, Padula – Achim (56 Asamoah), G. Buta (73 Blănuță) – Van Durmen, J. Ibrahim (56 Sidibe), Bahassa (86 Blidar) – Chițu. Rezerve: R. Popa – D. Albu, Vl. Pop, Al. Iordache. Antrenor: Giovanni Costantino

UTA: Iacob – Căpușă, Conte, Stolnik, Abeid – Freitas, Cristian Mihai – Micovschi (80 Rodrigues), Fabry (80 Rareș Pop), Ofosu (57 Stahl) – Luckassen (73 Cooper). Rezerve: Kucher – Stanciu, Benga, Marku, Dumitrașcu, . Antrenor: Mircea Rednic

Arbitru: Marian Barbu

No Comments

Comments for În sfârşit, victorie! are now closed.