În Piața Avram Iancu vor fi verificate și reparate gratuit biciclete

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , ,

Published on iulie 10, 2015 with No Comments

O activitate inedită are loc, sâmbătă, în Arad. Între orele 9.00 și 13.00, în Piața Avram Iancu vor fi verificate și reparate gratuit biciclete. Arădenii care vor să profite de ocazie trebuie să-și aducă de acasă piesele de schimb, iar de manoperă se vor ocupa câțiva specialiști.

Acest eveniment este organizat de Asociaţia Centrul Judeţean de Voluntariat și Asociatia Educatio, în colaborare cu magazinul de biciclete Century Bike Arad.

”Singura condiție este ca bicicliștii care vin cu probleme pe care le cunosc deja să aibă piesele de schimb necesare, iar manopera va fi executată gratuit”, a declarat reprezentantul Asociaţia Centrul Judeţean de Voluntariat, Glad Varga.

Printre voluntarii care vor repara biciclete sunt și câțiva străini, din Polonia, Austria și Italia, prezenți în Arad prin intermediu proiectului ”Active Together”, care beneficiază de finanțare europeană prin programul Erasmus Plus. Voluntarii străini stau în serii de câteva luni în Arad, timp în care desfășoară activități sociale, educative și sportive, promovând un stil de viață sănătos pentru oameni și natură.

În Arad, numărul bicicliștilor a crescut constant în ultimii doi ani, de când au fost amenajate piste de biciclete. Până la finalul acestui an, în oraș vor exista peste 130 de kilometri de piste, fiind cea mai mare rețea urbană pentru biciclete din România.

Pentru realizarea pistelor, Primăria Arad a inițiat două programe, unul în valoare de șase milioane de euro, cu finanțare europeană, și unul în valoare de 5,4 milioane de lei, cu finanțare locală.

No Comments

Comments for În Piața Avram Iancu vor fi verificate și reparate gratuit biciclete are now closed.