Implementarea noului sistem de învățământ online devine funcțional în Arad. În urma unei discuții purtate de europarlamentarul Gheorghe FALCĂ și reprezentanții Telekom, s-a obținut în mod GRATUIT accesul la platforma necesară învățământului online. „Știm cât de important este acum accesul la tehnologie pentru fiecare copil din Arad, din fiecare localitate. În acest sens, am luat legătura cu cei de la Telekom și am reușit să obținem facilități GRATUITE pentru elevii arădeni. Aș dori să le mulțumesc în mod special celor de la Telekom care au fost receptivi nevoilor noastre. De acum urmează ca Inspectoratul Școlar Județean să transmită înspre toate localitățile platforma pe care cei de la Telekom ne-o pun la dispoziție. De asemenea, i-am transmis și primarului interimar Călin Bibarț să ia toate măsurile necesare pentru ca fiecare elev să aibă acces la tehnologia necesară, fie că vorbim de un telefon sau tabletă”, a transmis Gheorghe FALCĂ, europarlamentar PNL. Parteneriatul propus de Telekom prevede ca împreună cu Adservio să fie oferite în mod gratuit, până la 31 decembrie 2020, licențe pentru utilizarea platformei de management educațional Adservio. „Extrem de important este și faptul că Telekom România ne-a asigurat că se poate solicita gratuit internet mobil 4G tuturor cadrelor didactice si tuturor institutiilor de învătământ, care nu sunt digitalizate până la 31 august 2020, astfel fiind asigurată conectivitatea tuturor structurilor de învățământ”, a mai subliniat Gheorghe FALCĂ. Detalii despre Adservio Platforma Adservio este cea mai completă platformă de management educațional și e-learning, adaptată sistemului educațional din România. Cele mai importante beneficii pentru toți utilizatorii sunt următoarele: * Funcționalitățile platformei acoperă toate nevoile sistemul educațional din România, definite în Legea Educației; * Funcționalitățile sunt organizate pe tipuri de utilizatori: Director/Secretar, Cadre didactice, Elevi, Părinți. * Implementare în 24 de ore

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on aprilie 30, 2020 with No Comments

Consilierii municipali PSD Arad au depus două proiecte de hotărâre prin care să se achiziționeze măști și tablete, care urmau să se distribuie gratuit arădenilor, respectiv copiilor defavorizați din municipiul Arad. Primarul Călin Bibarț a refuzat să introducă cele două proiecte pe ordinea de zi a ședinței CLM de joi, în schimb a inventat alte 5 noi biruri, pe care le-a aprobat cu sprijinul consilierilor PNL, în ciuda opoziției aleșilor PSD.

„Am propus Primăriei Arad, prin consilierii noștri municipali, pentru ședința Consiliului local de astăzi, două proiecte de hotărâre extrem de necesare pentru arădeni.

Cel dintâi, prin care, după data de 15 mai, să se distribuie gratuit măști către anumite categorii vulnerabile de cetățeni. Ne referim aici la cei cu venituri reduse sau chiar fără venit, la pensionari, la copii. Proiectul nu a fost nici măcar pus pe ordinea de zi de către primarul Bibarț. În tot acest timp, Bîlcea distribuie cu cinism 10.000 de măști cu sigla PNL, în cea mai deșănțată campanie electorala posibilă.

Cel de-al doilea proiect se referă la achiziționarea și distribuirea gratuită de tablete către elevii din Arad. Așa cum deja fac mai multe primării din țară, cum ar fi, de pildă, Oradea, Satu Mare sau Cluj-Napoca. În această perioadă, ministerul a decis ca școlile să rămână închise, iar învățământul să se desfășoare online, adică de acasă. Sunt mii de elevi arădeni care nu au mijloacele tehnice necesare pentru lecțiile online, ceea ce face ca acestor copii să li se refuze dreptul la educație. Proiectul NU a fost nici măcar pus pe ordinea de zi de către primarul Bibarț.

În schimb, în plină pandemie, când mediul de afaceri arădean este pur și simplu pus la pământ, primarul Bibarț instituie de azi 5 NOI TAXE pentru arădeni, lucru unic în țară. Nu era de ajuns că Aradul are cel mai ridicat nivel al taxelor și impozitelor locale din țară. Este, probabil, nevoie de bani pentru dezmățul electoral al PNL, sifonați prin Centrul Cultural, așa cum ne-a obișnuit echipa Falcă-Bibarț.

Cinismul celor doi este deja recunoscut în Arad. Milioane de euro aruncate pe geam în 16 ani de administrație a lui Falcă, din care, în ultimii 4, secondat cu nădejde de Călin Bibarț. Milioane de euro din care și-au umplut buzunarele grupuri de interese, în defavoare nevoilor reale ale arădenilor.

Lucrul acesta trebuie să înceteze. Falcă, Cionca, Bîlcea, Bibarț trebuie să înceteze să îi mai umilească și să îi jefuiască pe cetățeni. Dezastrul epidemiei de Coronavirus de la Arad, locul al treilea la îmbolnăviri pe țară, a arătat realitatea cumplită a administrației Falcă.

Opriți jaful, domnilor și aplecați-vă asupra nevoilor reale ale Aradului! Nimeni nu vă va ierta pentru ce ați făcut în toți acești ani“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Implementarea noului sistem de învățământ online devine funcțional în Arad. În urma unei discuții purtate de europarlamentarul Gheorghe FALCĂ și reprezentanții Telekom, s-a obținut în mod GRATUIT accesul la platforma necesară învățământului online. „Știm cât de important este acum accesul la tehnologie pentru fiecare copil din Arad, din fiecare localitate. În acest sens, am luat legătura cu cei de la Telekom și am reușit să obținem facilități GRATUITE pentru elevii arădeni. Aș dori să le mulțumesc în mod special celor de la Telekom care au fost receptivi nevoilor noastre. De acum urmează ca Inspectoratul Școlar Județean să transmită înspre toate localitățile platforma pe care cei de la Telekom ne-o pun la dispoziție. De asemenea, i-am transmis și primarului interimar Călin Bibarț să ia toate măsurile necesare pentru ca fiecare elev să aibă acces la tehnologia necesară, fie că vorbim de un telefon sau tabletă”, a transmis Gheorghe FALCĂ, europarlamentar PNL. Parteneriatul propus de Telekom prevede ca împreună cu Adservio să fie oferite în mod gratuit, până la 31 decembrie 2020, licențe pentru utilizarea platformei de management educațional Adservio. „Extrem de important este și faptul că Telekom România ne-a asigurat că se poate solicita gratuit internet mobil 4G tuturor cadrelor didactice si tuturor institutiilor de învătământ, care nu sunt digitalizate până la 31 august 2020, astfel fiind asigurată conectivitatea tuturor structurilor de învățământ”, a mai subliniat Gheorghe FALCĂ. Detalii despre Adservio Platforma Adservio este cea mai completă platformă de management educațional și e-learning, adaptată sistemului educațional din România. Cele mai importante beneficii pentru toți utilizatorii sunt următoarele: * Funcționalitățile platformei acoperă toate nevoile sistemul educațional din România, definite în Legea Educației; * Funcționalitățile sunt organizate pe tipuri de utilizatori: Director/Secretar, Cadre didactice, Elevi, Părinți. * Implementare în 24 de ore are now closed.