Guvernul Ponta a mai bifat un obiectiv: ratarea intrării în Schengen şi în 2014

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on noiembrie 18, 2013 with No Comments

 

„Ratarea «magna cum laudae» a intrării în Schengen este ascunsă sub covor de către actuala guvernare. Din păcate, USL nu îşi doreşte o justiție independentă, depăşind de multe ori limitele statului de drept, lucru de neconceput în UE. Iar repercusiunile sunt asupra românilor și a companiilor românești, a afirmat Adrian Ţolea, prim-vicepreşedintele PDL Arad.

Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, a transmis Bucureştiului, fără nici un fel de dubiu, că România nu intră în Schengen nici în anul 2014 pentru că „sunt prea multe opuneri”. Cauzele acestui eşec sunt incompetenţa şi iresponsabilitatea Guvernului USL – sprijinirea miniştrilor penali, atacurile repetate la justiţie şi la statul de drept, protejarea imunităţilor parlamentarilor.

„Direct răspunzător pentru ratarea acestui obiectiv este Guvernul Ponta care dă motive, în fiecare zi și cu orice ocazie, statelor membre ale spațiului Schengen de a spune «Nu» României. Este firesc ca statele membre Schengen să nu aibă încredere într-o țară condusă de o majoritate de 70% care guvernează fără respect față de statul de drept. Vede și UE, cum vedem și noi, că USL are în ADN-ul său o genă de respingere a ideii de justiție independentă și a regulilor democratice”, a mai declarat Adrian Ţolea.

No Comments

Comments for Guvernul Ponta a mai bifat un obiectiv: ratarea intrării în Schengen şi în 2014 are now closed.