Guvernul a lansat Planul Naţional de Investiţii Strategice şi Crearea de Locuri de Muncă

Written by admin. Posted in Top News

Tagged: , , , , , , , ,

Published on iulie 11, 2013 with No Comments

Guvernul Ponta a prezentat astăzi strategia de dezvoltare pentru perioada următoare, prin documentul Planul Naţional de Investiţii Strategice şi Crearea de Locuri de Muncă. Stabilitatea politică şi economică, dar şi măsurile adoptate pentru stoparea jafului din bani publici, au permis crearea a aproximativ 100 000 de locuri de muncă noi în ultimul an.

Programul Naţional pentru Atragerea de Investiţii vizează crearea de noi locuri de muncă, prin investiţii în cinci domenii strategice: energie, resurse minerale, agricultură, industrie şi infrastructură. În agricultură, de exemplu, se vizează un sistem de revitalizare a sistemului de irigaţii, alocarea a 50 de milioane de euro pentru noi ferme familiale, mecanisme pentru acoperirea riscurilor pentru fermieri. Pentru industrie, sunt vizate investiţii de peste 1,3 miliarde de lei pentru parcurile industriale. În domeniul infrastructurii, se vor construi trei autostrăzi prin concesionare: Comarnic-Braşov, Piteşti- Craiova şi centura Sud a Capitalei, complementar autostrăzii Nădlac – Bucureşti, pentru care este prevăzută finanţarea.

Guvernul Ponta a stabilit corect domeniile prioritare, sunt convins că strategia va avea succes, va conduce la modernizarea industriei, agriculturii şi infrastructurii şi la crearea de noi locuri de muncă.

No Comments

Comments for Guvernul a lansat Planul Naţional de Investiţii Strategice şi Crearea de Locuri de Muncă are now closed.