Glad Varga: „Proiecte cu finanțare nerambursabilă pentru firmele din Moneasa, iar AFIR acordă fonduri pentru achiziția de utilaje agricole”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on iunie 21, 2024 with No Comments

Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreședintele Comisiei pentru antreprenoriat și turism, susține că firmele din Moneasa pot depune proiecte pentru a beneficia de finanțare nerambursabilă. De asemenea, AFIR lansează o sesiune de primire a proiectelor pentru achiziția de utilaje agricole.

„Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a lansat schema de ajutor de minimis pentru dezvoltarea stațiunilor balneare și balneoclimatice. Sunt eligibile IMM-uri situate în stațiunile balneare recunoscute din România, granturile nerambursabile acoperind până la 90% din costurile eligibile, cu un plafon maxim de 200.000 euro per proiect. Pot fi solicitate fonduri pentru modernizarea infrastructurii, achiziționarea echipamentelor pentru tratamente balneare, promovarea serviciilor turistice și formarea profesională a personalului”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Proiectele pot fi depuse începând cu 20 iunie 2024, ora 10.00, apelul de proiecte urmând să rămână activ până la 1 iulie 2024, ora 17.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului.

 „Evaluarea se va face pe baza impactului asupra dezvoltării turistice locale, sustenabilitatea financiară și capacitatea de implementare. Proiectele vor fi evaluate de un comitet de selecție, iar rezultatele vor fi comunicate în termen de 60 de zile de la încheierea perioadei de depunere”, a precizat parlamentarul arădean.

Mai trebuie spus că entitățile care doresc să obțină fonduri trebuie să depună un plan de afaceri detaliat, bugetul proiectului, documentele de înregistrare ale firmei și o declarație de eligibilitate, cererile urmând să fie încărcate online prin portalul dedicat de pe site-ul Ministerului Economiei.

Pentru mai multe informații intrați AICI:  https://turism.gov.ro/web/balneo-schema-de-minimis/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3UJ6qOEsMxmPNksHkJyPZvhesVgpnMJiMerZeyjUv7jZaY5MDBLyRXc2g_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw

De asemenea, deputatul Glad Varga a ținut să menționeze că AFIR anunță lansarea sesiunii de primire a proiectelor pentru achiziții simple de utilaje agricole prin submăsura 4.1.1 „Investiții în exploatații agricole”.

„Perioada de înscriere este 25 iunie 2024 – 24 septembrie 2024, cu o alocare totală de 310.515.188 Euro. Beneficiarii eligibili sunt: fermieri (PFA, I.I., I.F., grup de persoane fizice sau juridice), societăți (SNC, SCS, SA, SCA, SRL), cooperative agricole, institute de cercetare-dezvoltare și alte forme asociative”, mai spune Glad Varga.

Pentru mai multe detalii intrați AICI: https://www.afir.ro/info-la-zi/afir-anunta-lansarea-sesiunii-de-primire-a-proiectelor-pentru-achizitii-simple-de-utilaje-agricole/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3SNX-hy1JJHq6PpNdNsdJhZdnioRZd86ZydtasuxvSBUxqbRXBOZNu1tk_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw

No Comments

Comments for Glad Varga: „Proiecte cu finanțare nerambursabilă pentru firmele din Moneasa, iar AFIR acordă fonduri pentru achiziția de utilaje agricole” are now closed.