Glad Varga: „Au fost alocate 500 de milioane de euro pentru autorităţile locale care investesc în producerea de energie verde”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on iulie 20, 2022 with No Comments

Potrivit deputatului liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism şi membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare au fost alocate 500 de milioane de euro autorităţilor locale care investesc în producerea de energie verde.

Autorităţile locale vor beneficia de fonduri europene pentru investiţii în producerea de energie din surse regenerabile. Bugetul alocat în acest scop este de 500 milioane euro prin Programul Operațional Infrastructură Mare, iar valoarea granturilor se diferenţiază, în funcţie de obiectivul urmărit. Pentru consumul propriu de energie al autorităților publice locale, granturile aferente măsurilor de producere a energiei din surse regenerabile au valoarea minimă de 500.000 euro și valoarea maximă de 5.000.000 euro. Pentru comercializare, granturile aferente măsurilor de producere a energiei din surse regenerabile se acordă pe beneficiar și proiect, sub formă de ajutor de stat, și au valoarea minimă de 5.000.000 euro și valoarea maximă de 15.000.000 euro”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Autorităţile locale pot obţine aceste fonduri pentru a finanţa proiecte referitoare la gestionarea costurilor cu serviciile publice în domeniul educației, sănătății, inclusiv alimentarea cu energie termică a populației, iluminatul public sau transportul public de călători. „Măsurile vizează independența energetică pentru autoritățile publice locale, astfel încât costurile cu utilitățile să poată fi gestionate eficient”, a ţinut să precizeze parlamentarul arădean.

Detalii suplimentare vor fi disponibile în perioada următoare pe pagina web a Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene: https://mfe.gov.ro/.

No Comments

Comments for Glad Varga: „Au fost alocate 500 de milioane de euro pentru autorităţile locale care investesc în producerea de energie verde” are now closed.