Gheorghe Ghilinţă îi solicită primarului Falcă să recunoască că a minţit arădenii

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on februarie 18, 2013 with No Comments

Consilierii USL Arad cer primarului Gheorghe Falcă să recunoască public dispreţul şi batjocura manifestate faţă de cetăţenii care l-au reconfirmat vara trecută cu un nou mandat de primar. În numele aleşilor locali ai USL, consilierul Gheorghe Ghilinţă a prezentat mass media o parte din seria acţiunilor primarului îndreptate împotriva populaţiei Aradului.

„Contrar celor clamate în campania electorală, Aradul este departe de a fi în faţă, aşa cum spunea edilul-şef. Consecinţa acţiunilor sale s-a transpus în continua degradare şi scădere a nivelului de trai al arădenilor. Arădenii simt pe propriul buzunar că nu trăiesc mai bine, ba dimpotrivă”, a subliniat Gheorghe Ghilinţă. Consilierul USL a amintit faptul că, începând cu anul 2012, primarul Falcă a majorat taxa de salubritate cu peste 10%, preţul apei şi canalizării cu peste 7%, taxele şi impozitele locale cu 20%, iar ultima scumpire, care împovărează şi mai mult costul vieţii din Arad, este cea a gigacaloriei, cu 27 lei/Gcal.

„Guvernul Ponta, că tot vorbea Falcă despre faptul că nu ar face nimic pentru Arad, a întreprins ceva concret pentru oameni. Astfel, Agenţia Naţională de Reglementare a Energiei(ANRE), prin Decizia preşedintelui nr. 250/ 29 ianuarie 2013, a redus costurile cu producţia gigacaloriei la CET Arad cu 27 lei/Gcal. Din păcate, primarul Falcă, în loc să reducă costurile din factura populaţiei cu întreaga sumă, sau cel puţin cu o parte din ea, a transferat reducerea la capitolul Transport şi distribuţie a energiei termice, astfel păgubind oamenii de o economie de circa 10% din costul facturii. Spre comparaţie, în Bucureşti costul cu producţia, transportul şi distribuţia este de aproximativ 450 lei/Gcal, în timp ce populaţia plăteşte sub 200 lei. În Arad, costul cu producţia gigacaloriei este 307,42, din care populaţia plăteşte aproape integral, respectiv 290 lei. În consecinţă, Aradul este în faţă, dar nu la realizări, ci la costurile pe care le suportă populaţia!”, a conchis Gheorghe Ghilinţă.

 

 

No Comments

Comments for Gheorghe Ghilinţă îi solicită primarului Falcă să recunoască că a minţit arădenii are now closed.